Danıştay saldırganından sürpriz ifade: Yakalanmasaydım Sezer'i öldürecektim

Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan "Eğer Danıştay saldırısında yakalanmasaydım. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i öldürecektim" dedi.


Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan, yakalanmadığı takdirde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de suikast planladığını söyledi. Aslan, ?Yakalanmasaydım, Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'i öldürecektim. Rahmi Koç ve holdingine, Aydın Doğan grubuna, Şener Eruygur Paşaya da suikastte bulunacaktım? dedi.

Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan, ?Yakalanmasaydım, Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'i öldürecektim. Rahmi Koç ve holdingine, Aydın Doğan grubuna, Şener Eruygur Paşaya da suikastta bulunacaktım? dedi.

Alparslan Arslan'ın yargılandığı davaya Ankara 11. Ağır Ceza mahkemesinde devam edildi. Bugünki duruşmada söz alan sanık Alparslan Arslan, ifadesinde Girdap operasyonu ve benzer operasyonların Danıştay saldırısıyla ilgisi olmadığını söyledi. Arslan şöyle konuştu:

?Bu davanın girdap operasyonu ile ve diğer olaylarla uzaktan yakından ilgisi yoktur. İslami düşünceye alçakça saldırı dolayısıyla bu operasyonu yaptım. Fethullah Gülen'den de özür diliyorum ayrıca, Fethullah Gülen'e sevgi ve saygılarımı bildiriyorum. Yakalanmasaydım, Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'i öldürecektim. Rahmi Koç ve holdingine Aydın Doğan grubuna, Şener Eruygur paşaya da suikastta bulunacaktım.?

Mahkeme heyeti tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 23 Ağustos'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber