Kızının dershane borcu için cezaevine girdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta hamallık yapan Şenol Yılmaz, kızının dershane parasını ödeyemediği için hapse girdi. Bin 100 YTL'den 2 bin 500 YTL'ye çıkan borcu ödeme gücü olmadığını belirten Yılmaz, borcu ödeyemezse yeniden hapse girecek.

Uzun yıllar kaçak ocaklarda çalışarak çocuklarını okutan üç çocuk babası Şenol Yılmaz, Kozlu Taşbaca Mahallesi'nde normal yaşam koşullarından çok uzak 2 odalı bodrum katta yaşamasına rağmen okumak isteyen en büyük kızını iki yıl önce dershaneye verdi. Yeşil kartlı olan Şenol Yılmaz, bir süre sonra rahatsızlanarak beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle ocaklarda çalışamaz duruma gelince hamallık yapmaya başladı. Bu sürede zaten zor şartlarda yaşayan baba, kızının taksitlerini ödeyemez duruma geldi. Uzun

süre hastanede tedavi gören Şenol Yılmaz, hastaneden çıkınca kızının dershane borcundan dolayı icrayla karşı karşıya kalınca dershane yetkililerine durumu anlatarak kolaylık istedi. Dershane bu konuda borcu tahsil etmekten başka yol olmadığını belirterek ödemenin yapılmasını istedi.

Bin 850 YTL olan borcun kalan bin 100 YTL'sini ödemek için bir çare bulamayan baba çaresizlikten kapı kapı dolaştığını, arkadaşı Muzaffer Aktan'ın dershane yetkililerine vade yapılması durumunda kendisinin borcu ödeyeceğini taahhüt etmesine rağmen yetkililerin kabul etmeyerek yasal işlemi başlattığını belirtti.

Eve gelen icra memurları aile yeşil kartlı olduğu için eşyalara el koymadı. Acılı baba icra gerçekleşmediği için 20 gün hapis cezası yatmak zorunda kaldı.

22 Haziran'da cezaevine giren Yılmaz, 12 Temmuz'da çıktı. Yeniden cezaevine girmek istemeyen Yılmaz, görüşme yapmak için gittiği dershanede bin 100 YTL olan borcunun 2 bin 500 YTL'ye çıktığını öğrendi. Şenol Yılmaz bunun üzerine durumu medyaya yansıtacağını söyleyince iddiaya göre dershane yetkilileri bir gün sonrası için görüşme teklif etti. Daha sonra yapılan görüşmede ay sonuna kadar ödeme şartıyla borcun bin 750 YTL'ye çekilebileceği ifade edildi. Bu borcun ay sonuna kadar ödenmediği takdirde 2 bin 500

YTL üzerinden icra takibi gerçekleştirileceği belirtildi.

Kızını okutabilmek için canını dişine takan çaresiz baba dershaneye olan borcundan dolayı şimdi ikinci kez cezaevine girmekle karşı karşıya olduğunu söyledi. Dershane yetkililerinin tutumundan dert yanan çaresiz baba Yılmaz, yaşadıkları karşısında iyice yıprandığını belirterek, "Durumumu açıkladım. Bin 100 YTL borcumun 2 bin 500 YTL olduğunu söylediler. Bu borç nasıl o kadar yükseldi anlamadım. Kızım ÖSS'yi kazanamayınca işe soktum. Ben hamallık yaparak ayakta durmaya çalışıyorum. Dershane yetkililerinin

yaklaşımı beni yıktı. Param olsa vermez miyim" dedi.

ÖSS sınavını kazanamayan Ayşe Yılmaz ise 200 YTL'ye baharatçıda çalışarak babasına destek olmaya çalışıyor. Ayşe Yılmaz çok üzüldüğünü belirterek, ailesine destek vermek için okumaktan vazgeçtiğini çalışmaya başladığını ifade etti.

Dershane Müdürü Durmuş Alaca, Yılmaz ailesine gerekli kolaylığı sağladıklarını belirterek, "Burası eğitim kurumu olduğu gibi aynı zamanda ticari bir kuruluş. Biz ona gerekli kolaylığı sağladık, yine sağlarız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber