Türkiye'nin en büyük afet telsiz sistemi kuruldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'ya Türkiye'nin en büyük afet iletişim sistemi kuruldu. 180 milyar 929 milyon TL'ye mal olan sistem kapsamında ildeki muhtar, resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine uydu iletişimli 183 adet HF/SSP telsiz dağıtıldı.

19 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremde en büyük sıkıntıyı ilk 10 saatte çevre illerle kesilen iletişim ağı yüzünden yaşayan Yalova, bundan aldığı dersle Türkiye'nin en büyük Afet Telsiz İletişim Ağı'nı kurdu. Yalova Valiliği Afet Yönetim merkezi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yalova il merkezi ile çevre illere kurulan 5 ayrı istasyon sayesinde ilde telsiz iletişiminin sağlanamadığı hiçbir ölü alan bırakılmadı. İl Özel İdaresi tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılan kaynakla, uydu bağlantılı 183 HF/SSP telsiz alındı. 180 milyar 929 milyon TL'ye mal edilen özel telsizler Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim toplantısında ildeki resmi kurum ve kuruluşlarım müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarına bilgi verildi.

Yalova Valisi Yusuf Erbay'ın da katıldığı törende ilk telsizi Vali Erbay verdi. Marmara'da yaşanan deprem felaketinden büyük dersler alındığını söyleyen Yalova Valisi Yusuf Erbay, "Afetlerde ilk 10 saat en önemli zamandır. Biz bunu 19 Ağustos Marmara depremi sırasında gördük. Bu esnada iletişim en büyük öncelik haline geliyor. Durumunuzun çevre iller ya da Ankara tarafından bilinmesi yardımların ulaşması açısından da hayati önem arz ediyor. Bu amaçla biz Geniş Alan Kaplama Telsiz Sistemi'ni kurduk. Bu sistem sayesinde Yalova'da şu anda iletişimin sağlanamadığı alan kalmadı. Kısacası sıfır ölü nokta var. Her yerle iletişim 365 gün 24 saat sağlanabilir durumda. Sadece il içinde değil çevre iller ve hatta Ankara ile dahi iletişimimiz bu telsizler sayesinde kesintisiz sürdürülebiliyor. Ayrıca gezici haberleşme cihazlarımızla bu ağımızı daha dinamik bir hale getirdi" dedi.

Yalova'da iletişim kadar önem verdikleri bir diğer konu olan afet anındaki ulaşımı da çözümlediklerini vurgulayan Vali Erbay, "Afetlerde birçok yol tıkanıyor. Hatta gelen yardımlar bile ilde hayati önem taşıyan ulaşımı felce uğratabiliyor. Biz böyle bir olayın yaşanmaması amacıyla daha şimdiden afet anında kullanılacak yolları Afetle Mücadele Projesi kapsamında belirledik. Bu noktada en önem verdiğimiz yolsa Yeşil-Mavi Seyir Yolu'dur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber