Özönder, son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZÖNDER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

- MHP'Lİ ÖZÖNDER'İN CENAZESİ GÜL VE BAHÇELİ'Yİ BİR ARAYA GETİRDİ

- BAHÇELİ, GÜL'ÜN 'SAĞ' TARAFINDA SAF TUTTU

- CENAZE TÖRENİNDE EYLEM YAPAN BİR GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

(FOTOĞRAFLI)

YUSUF ZİYA ERARSLAN - ZAFER ÇAKMAK

ANKARA (İHA) - MHP'den milletvekili seçilen ve dün vefat eden Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder'in cenazesi, Gül ve Bahçeli'yi bir araya getirdi. Cenaze namazında Bahçeli Gül'ün hemen 'sağ' tarafında saf tuttu. Tören sonunda Ufuk Kutlu isimli bir gösterici polis aracının üzerine çıkarak, "Bunlar sizi kandırıyor" diye bağırınca gözaltına alındı.

MHP'den milletvekili seçilen ve mazbatasını almak için İstanbul'a giderken geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Osman Güneş, AK Parti'li Haluk Kapusuz, Egemen Bağış, Binali Yıldırım, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan yardımcıları Sabahattin Çakmakoğlu, Faruk Bal, Mehmet Şandır, Ali Işıklar,

MHP'liler Tuğrul Türkeş, Deniz Bölükbaşı, eski BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Mor ve Ötesi Grubu solisti Harun Tekin ve Özönder'in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocatepe Camii avlusuna gelen Bakan Gül, merhum Özönder'in eşi Sema Özönder'e taziye dileklerini sundu. Gül, emekli büyükelçi MHP Milletvekili Bölükbaşı ile tokalaştı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende Gül ve Bahçeli yan yana namaz kıldı. Bahçeli, AK Parti'nin muhtemel cumhurbaşkanı adayı Gül'ün sağında saf tuttu. Namaz sonrası isminin Ufuk Kutlu olduğu öğrenilen bir kişi, polis aracının üzerine çıkarak, "Bunlar sizi kandırıyor, memleketi yakacak" diye bağırmaya başladı. Eylemci polis

tarafından gözaltına alındı. Cenaze töreninde eylem yapılmasına öfkelenen MHP'liler göstericiye saldırmak istedi, ancak polis buna izin vermedi. Gösterici daha sonra gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. MHP'li Özönder, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıkaya Mezarlığı'nda toprağa verildi.


MHP Milletvekili Mehmet Cihat Özönder için ilk tören Hacattepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Rektörlük Binası önünde düzenlendi.

Özönder'in üniversiteden misai arkadaşları, öğrencileri ve MHP'li siyasiler sabahın erken saatlerden itibaren tören alanında yerini aldı. Törene milletvekilinin eşi Prof. Dr. Sema Barutçu Özönder ile akrabaları da katıldı. MHP'li milletvekilleri Tuğrul Türkeş, Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile Deniz Bölükbaşı'da tören alanında yerini aldı. Mehmet Cihat Özönder'in tabutu alana Türk bayrağına sarılı tabutla getirildi. Bu esnada eşi Prof. Dr. Sema Barutçu Özönder gözyaşlarını tutamadı. Tabutun tören alanına getirilmesinin ardından üniversiteden mesai arkadaşları vefat eden vekil hakkında onun hayatından kesitlerin bulunduğu konuşmalar yaptı. Hacattee Üniversitesi'n deki tören konuşmaların ardından sona erdi. Vekilin tabutu cenaze aracına konurken eşi gözyaşları içinde arkasından yürüdü. Prof. Dr. Sema Barutçu Özönder'in duduklarından bu esnada 'Canım, önemde yavaş yavaş gidiyor.' sözleri döküldü. Vekilin cenazesi, cenaze namazı kılınması için Kocatepe camiine götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber