28 Temmuz 2007'nin önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 28 Temmuz 2007 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-MHP İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

-MHP il başkanları ve MYK, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başkanlığında toplanıyor. Seçim sonuçlarının ve yeni dönemin değerlendirileceği toplantıda cumhurbaşkanlığı seçiminde izlenecek stratejinin de kesinlik kazanması bekleniyor.

-SİYASETE HAFTA SONU MOLASI

-Başta liderler olmak üzere siyasi parti yöneticileri, yoğun seçim maratonunun ardından siyasete hafta sonu molası verdi. Meclis'te milletvekili kayıtları sürerken liderler ve parti yöneticileri, hafta başında başlayacak yeni ve yoğun çalışma temposu öncesi dinlenmeye çekildi.

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Antalya'daki tatiline devam ediyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Ankara'daki evinde dinleniyor.

-GİRDAP'I BAŞLATAN MEKTUP

-Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'ne yönelik yapılan "Girdap Operasyonu"nun başlama nedeninin, emekli bir subayın yazdığı ihbar mektubu olduğu anlaşıldı.

-Polisin sır gibi sakladığı ihbar mektubunun, 1,5 yıl sonra operasyon sırasında VKGBHD'nin Genel Başkan Yardımcısı'nın evinde çıkması herkesi şoke etti. MİT, ordu ve Emniyet ile ciddi ilişkileri belirlenen dernek yöneticilerin şimdilerde bu belgeyi nerden aldığı tespit edilmeye çalışılıyor.

-ÜSKÜL YASALARDA DA ?ATATÜRK DEĞİŞİKLİĞİ? İSTEMİŞ

-Üskül sadeleştirilmesi ve demokratikleştirilmesi için Anayasa'nın yanı sıra Siyasi Partiler Yasası'ndan Atatürk adının çıkarılmasını istemişti. YÖK Yasası'nın ?Atatürk'lü maddelerinin? ise bilim özgürlüğüyle bağdaşmadığını öne sürmüştü.

-KANADOĞLU'NDAN ÜSKÜL'ÜN ANAYASA YORUMUNA YANIT: ?ULUS DEVLET ORTADAN KALDIRILMAK İSTENİYOR?

-Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül'ün ?sivil ve renksiz anayasa? önerisini sert dille eleştirdi. Kanadoğlu, Anayasa'dan kaldırılması istenen niteliklerin ulus devletin yapı taşları olduğunu söyleyerek ?O zaman siz ulus devletin ortadan kalkmasını veya zayıflatılmasını istiyorsunuz? dedi.

-Kanadoğlu, Üskül'ün söz konusu niteliklerin herkesin ortak değeri olduğu ve yazılı olmasına gerek olmadığı şeklindeki yorumunu da ?kurnazca ama gerçekliği olmayan bir yaklaşım? olarak değerlendirdi.

-Üskül'ün ?sivil ve renksiz bir anayasa? için Anayasa'dan çıkarılması gerektiğini söylediği ?Atatürk milliyetçiliği? ile ?Atatürk ilke ve inkılapları? terimleri Anayasa'nın, ?Başlangıç? bölümü ile 2, 42,58, 81,103, 134. maddeleri ve Geçici Madde 2'de yer alıyor.

-YAŞAR OKUYAN'DAN BAYKAL'A TAM DESTEK

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik istifa çağrılarına en sert tepki seçimlerden önce CHP'ye katılma kararı alan Yaşar Okuyan'dan geldi. Okuyan, Baykal'a, ?Allah'tan Baykal'a intihar et demiyorlar. Bu ne had bilmezliktir. Siyaseti bırak diyorlar, ne demek bu? sözleriyle destek verdi.

-ABD'nin 22 Temmuz seçimlerinde CHP'den 1 Mart Tezkeresi'nin rövanşını aldığını ileri süren Okuyan, ?Bu işin arkasında bir ABD projesi var mıdır? İnsanın aklına bu soru geliyor. Bu hareket sadece Baykal'la sınırlı değil. Baykal'la birlikte CHP'yi tavsiye amacı taşıyor. CHP'nin tavsiye süreci tamamlandıktan sonra sıra MHP'ye gelir? diye konuştu.

-BAKAN ŞENER TOBB ETÜ'DE DERS VERECEK

-22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, üniversite yaşamına geri dönüyor. TOBB ETÜ'de ders vermeye başlayacak Şener ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30)

-ELEKTRİKTE OLAĞANÜSTÜ HAL

-Sıcakların mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle birlikte elektrik tüketiminde rekor üstüne rekor kırılıyor. Geçen yıl temmuz ayında elektrik tüketimi 555 milyon kilovat saatken, bu yıl aynı dönemde 606 milyon kilovat saate yükseldi. Yüzde 7 olarak tahmin edilen tüketim yüzde 15'e çıkınca santrallerin tam kapasite çalıştırılması kararı alındı.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 375 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine gelecek hafta 375 milyon dolar dış borç ödemesinde bulunacak.

-SPK, CORERATINGS'İ KAYDINDAN ÇIKARDI

-Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), derecelendirme kuruluşu CoreRatings'i kaydından çıkardı.

-PARA ARZINDA 2.2 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-Para arzı (M2), 13 Temmuz itibariyle 2 milyar 299 milyon YTL artarak 325 milyar 182 milyon YTL'ye çıktı.

-İSRAİL BASINI: ?KIBRISLI TÜRKLER AÇIKÇA İSRAİL'İ DESTEKLİYOR?

-İsrail gazetesi Yedioth Ahranoth'a göre, Kıbrıslı Türkler, kendileri gibi ?düşmanlarca kuşatılmış? olan İsrail'e açık destek veriyor. Gazeteye konuşan bir Rum ise, Kıbrıslı Türkler ile İsrailliler arasındaki bu sempati için ?cüzamlıların kardeşliği? ifadesini kullandı.

-ABD'Lİ MUHAFAZAKARLAR: ?TÜRKİYE MUSUL VE BASRA'YA ASKER GÖNDERSİN?

-Amerikalı muhafazakarların önde gelen gazetelerinden The Conservative Voice, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki Musul vegGüneyindeki Basra'ya barış gücü askeri göndermesini teklif etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber