Babadan oğula siyaset...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2007 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23. Dönem milletvekillerinin Mecliste kayıt işlemleri devam ediyor.

Elazığ'dan seçilen AK Parti Milletvekili ve eski DYP Milletvekili Ali Rıza Septioğlu'nun oğlu Faruk Septioğlu, Mecliste kaydını yaptırdı.

Seçim gezilerine oğluyla katılan Septioğlu, Meclise de 12 yaşındaki oğlu Furkan ile geldi.

Babasının kayıt sırasındaki her hareketini fotoğraflayan Furkan, ''Hatıra olması için'' bu fotoğrafları çektiğini söyledi.

Babasıyla katıldığı seçim gezilerinde nelerle karşılaştığını soran gazetecilere ''Sıcaklarla'' yanıtını veren Furkan Septioğlu, köylülerin isteğinin, tarlalarını sulamak olduğunu söyledi.

Gazetecilerin, ''Babası Ali Rıza Septioğlu'nun, en yaşlı üye sıfatıyla geçici Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde HEP'li milletvekillerinin Kürtçe yemin ettiklerini'' anımsatması üzerine Faruk Septioğlu, bazı şeylerin geçmişte kaldığını, artık sağduyulu ve rasyonel düşünüleceğinden emin olduğunu belirtti.

Gazetecilerin sorularının ardından Septioğlu'na milletvekili rozetini, oğlu Furkan taktı.

''PARTİMİZ ANAYASA HAZIRLIĞI İÇİNDE''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'ya da AK Parti'den milletvekili seçilen Prof. Dr. Zafer Üskül'ün Anayasaya yönelik açıklamalarına ilişkin değerlendirmesi soruldu.

Şu anda bir görüş belirtmesinin doğru olmadığını ifade eden Çetinkaya, Üskül ile henüz görüşmediğini belirtti.

Yıllardan beri başta basın ve sivil toplum örgütlerinin ''sivil anayasadan'' söz ettiğini kaydeden Çetinkaya, ''Biz de onu söylüyoruz; sivil anayasa... Şu anda da partimiz bir anayasa hazırlığı içinde'' dedi.

Çetinkaya, iktidar ve muhalefet olarak bembeyaz bir sayfa açtıklarını, AK Parti olarak, geçmişi geride bıraktıklarını dile getirdi.

''KOLLARI SIVAYACAĞIZ''

AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç de aynı yöndeki soruyu yanıtlarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

İrbeç, bu konuların ayaküstü konuşulamayacağını belirtti.

Eski TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Gülsün de kayıt işleminden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meclisin kendisi için yabancı bir yer olmadığını anlatan Gülsün, ''30 metre ileride odam vardı, herhalde diğer tarafta daha küçük bir odam olacak'' dedi.

Kayıt yaptıran bir diğer milletvekili de eski AK Parti Kadın Kolları Başkanı, AK Parti Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf oldu.

Kavaf, kadının istihdamı ve siyasete katılımı konusundaki çalışmalarının bundan sonra da süreceğini vurguladı. Kavaf, ''Yerel seçimler için, kadının katılımını artırma konusunda kolları sıvayacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber