Öğretmen alımı için KPSS sonuçları bekleniyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Temmuz 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin kadro talep etti. Maliye'den gelen yanıt 20 bin oldu. Atamalar Ağustos ayının ikinci yarısında gerçekleşecek.

Kadro bekleyen öğretmen adayları buruk bir sevinç yaşıyor. Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın toplam 30 bin kadro isteğine karşılık '20 bin' kadro verdi. Bu rakamın da 10 bininin kadrolu, 10 bininin sözleşmeli öğretmen atamasında kullanılacağını bildirdi. Milli Eğitim 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosunda ısrar ederken, Maliye kalan 10 bin sözleşmeli atama hakkını yıl sonuna doğru verecek. Ayrıca mevcut sözleşmeli öğretmenlerden kadroya alınacakların yerine de yeni sözleşmeli öğretmenler atanacak.

KPSS SONUÇLARI BEKLENİYOR

Öte yandan, öğretmen adaylarının büyük merakla beklediği KPSS sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak. Atamaların ise Ağustos'un ikinci yarısında yapılması bekleniyor. Gerçekleştirilecek öğretmen atamalarında branşların kontenjanlarının ise geçmiş yıllara yakın oranlarda olacağı tahmin ediliyor. Ağustos'ta sınıf öğretmenliği başta olmak üzere İngilizce, bilgisayar, ilköğretim matematik ve Türkçe branşlarına ağırlık verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber