Gökçek, bazı bürokratları görevden almak için harekete geçti

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Temmuz 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye'de Gökçek şoku

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bazı bürokratların başarısız olduğunu ve istifa etmeleri gerektiğini söylemesi üst düzey yöneticiler arasında paniğe neden oldu. İstifa etmeyen bürokratların görevden alınabileceği kulislerde konuşuluyor

22Temmuz seçimlerinin etkin ismi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerin ardından Belediye'ye hızlı bir dönüş yaptı. Gökçek, bazı belediye bürokratlarının kendisinin hızına ayak uyduramadığını söyleyerek ?Bunlar kendilerini bilir, onlar istifa etsin, etmezlerse ben görevden alacağım? dedi.

AYAK UYDURAMADILAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gece SES TV'ye çıkarak önemli açıklamalar yaptı. İki yıl sonra yerel seçimler yapılacağını ve bir dönem daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmak istediğini söyleyen Melih Gökçek, kendisinin heyecanına ve hızına bazı bürokratlarının ayak uyduramadığını ve çalışma azmini paylaşamadığını ifade etti.

ONLAR KENDİNİ BİLİYOR

Gökçek, isim vermeden bu bürokratların kendiliğinden istifa etmelerini istediği konuşmasında ?Bu bürokratlar kendilerini biliyorlar. Hemen istifalarını versinler. Yok vermezlerse yakında neler olacağını herkes görecek zaten? dedi. Melih Gökçek'in bu açıklamaları Büyükşehir Belediyesi'nde bomba etkisi yarattı. Belediyenin üst düzey bürokratları panik içinde

KİMLER GİDEBİLİR?

Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratik kadrosunun temelini ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri oluşturuyor. Özellikle EGO'da, Otobüs ve Gaz daire başkanlıkları ve ASKİ'deki genel müdür yardımcısı ve daire başkanlığı koltukları sayısı hayli fazla. Bunların dışında Zabıta, Eğitim-Kültür, Sağlık ve belediye şirketlerinden ANFA, Bugsaş, Belbeton, Halk Ekmek akla geliyor.

Oğuz DİŞLİ

Eleştiriler başkan'ı ağlattı

Programda yeniden başlayan yardımlar hakkında da açıklama yapan Gökçek, yardım dağıtımlarını ağır ifadelerle eleştiren CHP Ankara milletvekili Yılmaz Ateş'e yüklenirken gözyaşlarını tutamadı. Ateş'in, "Sosyal devleti sadaka devleti yaptılar"sözlerine, "Vicdanın olacak, o insanlar için kalbın sızlayacak. Onlar bizim kardeşlerimiz. Her işi yapmayı bırakırım, yardımları hayatta kesmem. Ben olduğum sürece yardımlar her zaman tkır tıkır devam edecektir" dedi. Gökçek bu konuşması esnasında da canlı yayında ağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber