Raylı sistem inşasında dünyada bir numara olan ilimiz

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin verilerine göre, 17 farklı raylı sistem inşaatının devam ettiği İstanbul, "aynı anda en fazla raylı sistem inşaatının devam ettiği şehirler" sıralamasında dünyada birinci sırada yer alıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2019 12:43, Son Güncelleme : 19 Haziran 2019 13:19
Raylı sistem inşasında dünyada bir numara olan ilimiz

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin (UITP) verilerine göre, 17 farklı raylı sistem inşaatının devam ettiği İstanbul, "aynı anda en fazla raylı sistem inşaatının devam ettiği şehirler" sıralamasında dünyada birinci sırada yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un dört bir yanında metro, tramvay, füniküler olmak üzere 17 farklı raylı sistem hattında çalışmalar sürüyor.

Toplam 221,7 kilometre uzunluğa sahip bu hatlardan 13'ü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4'ü ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılıyor. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin (UITP) verilerine göre bu özelliğiyle İstanbul, aynı anda en fazla raylı sistem hattının yapıldığı şehirler sıralamasında dünyada birinci sırada yer alıyor.

Yapımı devam eden hatlar tamamlandığında İstanbul'daki raylı sistem hat uzunluğu 2 kat artarak toplam 454 kilometreye çıkacak. İstanbullu, metroyla her yere ulaşacak.

İstanbul genelinde 1994 yılına kadar raylı sistem hat uzunluğu toplam 28,05 kilometreydi. Son 25 yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesine kazandırılan vizyon ve hizmet anlayışıyla raylı sistem hat uzunluğu toplam 233,05 kilometreye çıkarıldı.

Her gün milyonlarca İstanbullu'ya hizmet veren raylı sistem hatlarının daha da yaygınlaştırılması için şehrin dört bir yanında aynı anda 17 farklı hatta çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yapımı devam eden en fazla raylı sistem projesi İstanbul'da dünyada toplu taşımacılık sektörünün en seçkin kuruluşlarından biri olan UITP, dünya genelinde toplu taşımacılığa dair tüm çalışmaları yakından takip edip, kayıt altına alıyor.

UITP'nin verilerine göre dünya genelinde yapımı devam eden raylı sistem hatları incelendi. Buna göre, 17 farklı raylı sistem inşaatının devam ettiği İstanbul'un, "aynı anda en fazla raylı sistem inşaatının devam ettiği şehirler" sıralamasında dünyada birinci sırada olduğu tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber