HSK'dan bölge adliye mahkemelerinin iş bölümüne ilişkin duyuru

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Bölge Adliye Mahkemelerinin İş Bölümlerine İlişkin Duyuru yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2019 16:40, Son Güncelleme : 21 Haziran 2019 16:41
HSK'dan bölge adliye mahkemelerinin iş bölümüne ilişkin duyuru

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Bölge Adliye Mahkemelerinin İş Bölümlerine İlişkin Duyuru yayımladı.

5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun'un 7035 sayılı Kanun ile değişik 35. maddesinin dördüncü fıkrasının, "Gelen işlerin yoğunluğu ve niteliği dikkate alınarak bölge adliye mahkemeleri ceza ve hukuk daireleri arasındaki iş bölümü, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından belirlenir." hükmü uyarınca, hukuk ve ceza dairelerinin numaraları ile aralarındaki iş bölümünün belirlenmesi hususu, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından görüşülerek 21/06/2019 tarihli ve 678 sayılı karar ile sonuçlandırılmıştır.

Bu çerçevede; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Sakarya ve Samsun Bölge Adliye Mahkemelerinin iş bölümlerinde gerekli değişiklikler yapılmış, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemelerinin ise iş bölümleri yeni oluşturulmuştur.

Bölge Adliye Mahkemelerinin belirlenen bu iş bölümlerinin 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla uygulanmasına karar verilmiştir.

Bölge adliye mahkemelerine ilişkin iş bölümü kararları ekte yer almakta olup, yeni iş bölümü kararlarının meslektaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Saygıyla duyurulur.

İş bölümü kararları için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber