İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Fabrika değil mühürlü tabut

İstanbul Büyükçekmece'de daha önce "Yangına müdahale tedbirleri yetersiz olduğu için" mühürlenen plastik fabrikasında dün sabaha karşı yangın çıktı. Yalnızca çatıdan müdahale edilebilen yangında 4 işçi feci şekilde can verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Haziran 2019 08:46, Son Güncelleme : 06 Ağustos 2019 16:40
Fabrika değil mühürlü tabut

İstanbul Büyükçekmece'de tekstil ve plastik malzemelerinin imalatı yapılan 4 katlı bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekibi, daha önce "Yangına müdahale tedbirleri yetersiz" olduğu gerekçesiyle mühürlenen binadaki yangına güçlükle müdahale edebildi. Yabancı uyruklu 4 işçi hayatını kaybederken çatıya çıkarak yardım bekleyen 2 işçi kurtarıldı.

Yangın, Cumhuriyet Mahallesi Hadımköy Yolu Caddesi üzerindeki bir fabrikada dün 03.00 sıralarında meydana geldi. Bin 500 metrekarelik alana sahip tekstil ve plastik malzemeleri üreten 4 katlı fabrikanın en üst katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tüm fabrikayı sardı.

İstanbul Büyükçekmece'de büyük fabrika yangını: 4 ölü

FABRİKADA YATIYORLARDI

Yangına yatakhane olarak kullanılan bölümde yakalanan işçiler çatıya çıkarak kurtulmaya çalıştı. İhbar üzerine Beylikdüzü, Beykent, Şişli, Bayrampaşa, Başakşehir, Kocasinan, Bakırköy, Bağcılar itfaiye ekipleri ile çok sayıda polis ve sağlık görevlisi olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri fabrikanın çatısına çıkmayı başaran 2 işçiyi kurtarabildi. 4 itfaiye eri de dumandan zehirlendi. Yangın sonrası fabrikada enkaz çalışması yapan itfaiye erleri, 4 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Polis tarafından olay yerinde yapılan incelemenin ardından 4 işçinin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Hayatını kaybeden 4 işçinin, Afgan olduğu ve diğer çalışan işçilerin de kaçak olarak çalıştığı belirtildi.

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Fabrikanın daha önce yangına müdahale tedbirlerinin uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlendiği ve ruhsatsız olduğu öğrenildi. Yangının ardından İş yeri sorumlusu Abdül G. gözaltına alındı. Yangında hayatını kaybeden yabancı uyruklu 4 işçinin kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri sürüyor. İstanbul Valiliği de dün yangın ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber