İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meteoroloji'den 5 il için sıcak uyarısı

Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ile Bingöl sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Meteoroloji, yaşlı, çocuk ve hastaları güneş ışınlarına maruz kalmaması konusunda uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2019 11:33, Son Güncelleme : 24 Haziran 2019 11:34
Meteoroloji'den 5 il için sıcak uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ile Bingöl'de sıcaklıkların bugünden itibaren artacağını bildirerek, özellikle kronik hastalığı olanların güneş ışınlarına maruz kalmamasını istedi.

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, "Bölgemizde havanın Adıyaman'da az bulutlu, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların 1 ile 3 derece artması beklenmektedir. Rüzgarların değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi beklenmektedir"denildi.

Sıcaklık konusunda uyarıda da bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sebebiyle başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 - 16.00 saatleri arası güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları önerilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber