Bakan Çubukçu'ya büyük ayıp

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Reyting uğruna neleri vermedik ki ya da daha nelerimizi vermekten çekinmeyeceğiz?

Evet televizyonlar bir programdan reyting almaya görsün hemen türevini, integralini, kökünü, karesini anlayacağınız her türlüsünü ekrana taşıyorlar ve böylece garabet yapımlar ortaya çıkıyor.

Bu güzelim iletişim aracını keşke hiç bulunmasaymış dedirtecek hale getiren bu programlara bir yenisi daha eklenmişti ki 'Allah RTÜK'ü başımızdan eksik etmesin' Kadından sorumlu Devlet bakanı Nimet Çubukçu hanımefendi ve duyarlı vatandaşlar sayesinde bu ahlaki sınırları aşan yarışma erken finalle geldiği yere döndü.

İşte bu gidişi sizce de haklı kılacak başka bir sebep: Erken finalle ekranlara veda eden 'Güzel ve Dahi' yarışma programı giderken de yapacağını yaptı ve koskaca bakana hakarete varan sözler sarfedildi. Aşağıdaki yazı da bu ahlak dışı ifadeyi ve olayı konu almış, hep beraber paylaşalım:

Erken final ve bir dizi ayıp

Ankara'dan esen rüzgâr bir kez daha Show TV'nin önündeki program tabelalarından birini indirdi.

"Güzel ve Dahi" erken final yapıp gitti.

"Güzel ve Dahi" için yapılan tartışmalar, bu programa erken final yaptırılmasında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun, iktidarın ve RTÜK'ün payı bir yana, benim asıl üstünde durmak istediğim şey final gecesi iki jüri üyesinin söyledikleriyle ilgili.

Jürideki beyefendi hesapta programın kaldırılması için RTÜK'e başvuru yapan Nimet Çubukçu ile dalga geçiyor.

"Neydi o kadın, çubuk mu, çubuk kraker miydi neydi?"

Üsluba bakar mısınız?

Bir bakanın bir programı RTÜK'e şikâyet etmesine ben de karşıyım.

Bakanın yaptığını eleştirmenin onlarca yolu varken böyle bir üslubu seçerseniz o güne kadar sizi izleyip destekleyenler "Bu programı iyi ki kaldırmışlar" der...

Ardından bir diğer jüri üyesi Sema Çelebi aldı sözü.

O da konuştukça battı.

Nimet Çubukçu, RTÜK'e başvuru yapmasının sebebini sivil toplum ve kadın örgütlerinden bakanlığa gelen şikâyetler olarak açıkladı ya, Çelebi güya bakanı gaza getirenleri eleştirecek.

"O sivil savunma örgütleri benim hakkımı niye savunmuyor? Yatta denize girerken, güneşlenirken resmimi çekip çarşaf çarşaf basıyorlar. Benim de hakkımı korusun o sivil savunma örgütleri."

[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber