İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MİT'ten yeni hamle: Bayraktar TB2 envantere girdi

Son yıllarda yurt içinde Emniyet ve Jandarma ile ortaklaşa düzenlediği operasyonların yanı sıra özellikle yurt dışındaki nokta operasyonlarda sağladığı başarıyla da dikkatleri üzerine çeken Milli İstihbarat Teşkilatı, envanterine yeni bir silah daha aldı. Silahlı İnsansız Hava Aracı TB2 Bayraktar, bundan sonra MİT için gözetlemekle kalmayacak, teşkilata önemli bir vuruş gücü de sağlamış olacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Haziran 2019 07:35, Son Güncelleme : 26 Haziran 2019 07:12
MİT'ten yeni hamle: Bayraktar TB2 envantere girdi

Türkiye'nin terörle mücadeledeki başarısının en önemli tici güçlerinden biri olan insansız hava araçlarının geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamayla 100 bin uçuş saatini geride bıraktığı vurgulanmıştı.

Sadece TSK tarafından değil, Jandarma ve Emniyet tarafından da oldukça etkin kullanılan SİHA'ların yeni adresi Milli İstihbarat Teşkilatı oldu.

MİT'in havada gözü olacak

Sahip olduğu teknik imkanlar ve sergilediği performansla rakiplerine adeta parmak ısırtan TB2'lerin MİT'in hizmetine de girdiğine ilişkin bilgi, Baykar Makina'nın yayınladığı bilgi notunda yer aldı.

Toplam 100 bin uçuş saatini geride bırakan Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB2'nin yurt içindeki operasyonlar kadar özellikle Suriye ve Irak'ın kuzeyinde de aktif olarak kullanıldığı biliniyor.

ANKA'yı da kullanıyorlar

Cumhurbaşkanlığı'na bağlandıktan sonra yurt dışı operasyonlarına ağırlık veren MİT'in envanterinde farklı uçar unsurlar bulunuyor.

Bunların başında çeşitli tipte özel jetler, helikopter ve uçakların yanı sıra İHA ve SİHA'lar da yer alıyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, envanterindeki ANKA-I'dan da oldukça etkin bir şekilde faydalanıyor.

Sertaç Aksan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber