Diğer sözleşmeliler de 3+1'e dahil edilecek mi?

Diğer sözleşmeliler de 3+1'e dahil edilecek mi? İşte TBMM'de İyi Parti vekil ve Komisyon Başkanı arasında geçen konuşma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2019 17:58, Son Güncelleme : 27 Haziran 2019 20:38
Diğer sözleşmeliler de 3+1'e dahil edilecek mi?

Genel Kurulda Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Genel Kurul'da söz alan İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk, 3+1 düzenlesine diğer sözleşmeli personellerin de dahil edileceğini, Bu konuda Komisyon Başkanı'nın çalışma yapılacağını söylediğini aktardı.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler ise böyle bir şey söylemediğini söyledi. Koncuk'un söylemediğim sözleri söylemişim gibi aktardığını dile getirdi.

İşte Koncuk ve İşler'in Genel Kurul'daki sözlerinin ilgili bölümü

İsmail Koncuk

Sayın Komisyon Başkanımız Emrullah İşler, bu '3+1' dışında kalan sözleşmelilerle ilgili bir çalışma yapılacağını ifade etti. İYİ Parti olarak bu sözün takipçisi olacağımızı ifade ediyorum.

Emrullah İşler

Sanırım, Sayın Koncuk ile Türkçe konuşmamıza rağmen bir türlü anlaşamıyoruz. Benim söylemediğim şeyleri söylemiş gibi Meclis Genel Kurulunun kürsüsünden söylüyor. Parti grubumuza çeşitli talepler geldi personel rejimiyle ilgili. Buna binaen, 'Personel rejimine ilişkin farklı talepler olduğunu biliyoruz ve önümüzdeki dönemde AK Parti olarak bunları ilgili paydaşlar ve kurumlarla görüşerek kapsamlı bir şekilde ele alacağız.' dedim ama kendisi yine spesifik hale getirerek, görüşmekte olduğumuz süreli sözleşmelilerin bir de süresizleri var, onları kastederek söyledi.

Dolayısıyla bu durumu düzeltmemiz lazım. Ben burada bu cümleyi 2 defa kullandım ve bir ad koymadım çünkü personel rejiminde onlarca farklı statüde kesimin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla genel bir çalışma yapma iradesini Genel Kurula ve kamuoyuna duyurmuş oldum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber