Seyyar Gecisş Sistemi SGS

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Uyanıklar şehri' İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nde konuşlanan satıcılar, KGS'si olmayan araçlara 5 YTL'lik geçiş sağlayarak araç başına bir simit veya sudan aldığı paranın dört katını kazanıyor

BOĞAZİÇİ Köprüsü üzerinde bulunan seyyar satıcılar, kendilerine yepyeni ve bol kárlı bir sektör yarattı. Kaçak geçiş cezasını ödemek istemeyen, KGS'si (Kontrollü Geçiş Sistemi kartı) olmayan araçlar bu satıcıların KGS'sini kullanarak köprüden geçiyorlar. Kaçak geçerlerse 33 YTL ceza ödemek zorundalar. Seyyar satıcının kartından geçişin bedeli ise 5 YTL. Seyyarlar, bu sayede her araçtan 2 YTL kár ediyorlar. Yani bir geçişte satıcının eline bir simit veya su sattığında kazanacağı paranın yaklaşık dört katı geçebiliyor.

5 YTL ÖDE, CEZADAN KURTUL

HER gün bin ila bin 500 araç köprülerden kaçak geçmek zorunda kalabiliyor. Bu durumu fark eden Boğaziçi Köprüsü yolu üzerindeki simit, su ya da kağıt helva satan uyanık seyyar satıcılar da hemen harekete geçti. Kendilerine birer adet KGS alan seyyarlar, adeta pusuya yatıp avını bekliyor. Gişelerin önünde KGS'si olmayan araçları fark eden satıcılar, otomobillerin yanına yaklaşarak ?Kaçak geçişin cezası 33 YTL. Bizim kartla geçerseniz 5 YTL'ye cezadan kurtulabilirsiniz' diyor. Sürücüler de ceza yememek için bu yöntemi tercih ediyor.

HER ARAÇTAN 2 YTL GELİR

KÖPRÜ geçişi 3 YTL. Ancak seyyar satıcılar 5 YTL'ye kart basarak her geçirdikleri araçtan 2 YTL kár ediyor. Özellikle taksicilerin bu kartları tercih ettikleri gözleniyor. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ve Köprüler Koruma Şube Müdürlüğü'nün bu uyanıklara karşı nasıl tedbir alacağı merak ediliyor.

Köprüyü geçene kadar...

?Beyefendi, 33 YTL ceza ödemeyin. Ben size 5 YTL'ye geçiş imkánı sağlayayım' diyen kurnaz seyyar satıcı, hemen KGS'sini butona okutup aracı köprüden geçiriyor.

Su var, simit var, kağıt helva, KGS var

SEYYAR satıcılar, bir günde binlerce KGS'siz aracın geçmek zorunda kaldığı Boğaziçi Köprüsü'nden korkunç bir rant elde ediyor. Her araçtan 2 YTL kazanan seyyarların müşteri kapmak için bazen birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiğini de görebilmek mümkün.

MURAT DÜZYOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber