OKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Tüm velilerin ve adayların merakla beklediği Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. Y erleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını 6-15 Ağustos arasında yaptırabilecek. Mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların ön kayıtları da 6-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih süresi içinde en fazla 20 okul tercihinde bulunan adaylar, bu sene ikinci yerleştirme için ayrı bir tercih işlemi yapmayacak. Sonuçları görmek için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sonuçları görmek için tıklayınız.

Tercih yapan adaylar, hangi okullara yerleştiklerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) www.meb.gov.tr internet adresinden ve memurlar.net aracılığı ile öğrenebilecek. Y erleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını 6-15 Ağustos arasında yaptırabilecek. Mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların ön kayıtları da 6-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Tercih süresi içinde en fazla 20 okul tercihinde bulunan adaylar, bu sene ikinci yerleştirme için ayrı bir tercih işlemi yapmayacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları, 19 Ağustos'ta açıklanacak. İkinci yerleştirme için başvurular, 20-24 Ağustos tarihleri arasında alınacak. MEB, ikinci yerleştirme sonuçlarını 28 Ağustos'ta tarihinde yine internet adresinde açıklayacak. İkinci yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları da 29 Ağustos-5 Eylül arasında yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber