'Su'ya, Gökçek usulü çözüm

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su kesintilerine maruz kalan Ankaralılara Belediye Başkanı'ndan öneri: 'İki ay tatile çıkın.' Gökçek'e göre Allah isterse susuzluk bir anda biter

Susuzluk konusunda daha önce raporlarla uyarıldığı halde hiçbir önlem almamakla suçlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, suları akmayan başkentin sorununa çare buldu: "Tatile çıkın."

Ankara'da 1 Ağustos günü başlayan ikişer günlük su kesintisinin ardından dün basın toplantısı yapan Gökçek, su sorununu Allah'a havale etti. "Gelecek yıl ne mi olur? Cenab-ı Allah bilir. Cenab-ı Allah isterse Ankara'nın su sorunu bir anda çözülür" diyen Gökçek, ardından kendi çözümünü anlattı:

"Belediyede çalışan 16 bin 500 personelim var. Aileleriyle 50 bin kişi eder. ASKİ ve çevre düzenlemesinin dışında çalışanları zorunlu izne ayırarak su tüketimi azaltacağız. Yani bir kasaba nüfusu kadar insanı tatile göndereceğiz. Ankara'da nüfus ne kadar az olursa su sıkıntısı o kadar rahat çözülür. Diğer kamu kesimleri de bunu uygulayabilir. Bu iki üç ay içinde vatandaşlarımız diğer şehirlere giderek anne ve babalarını ziyaret etseler iyi olur. Ankara boşalır, böylece su tasarrufu yapılır."

Gökçek, su deposu olmayan 350 civarında okulun su deposunu yaptırmayı üstlendiklerini, maliyeti işadamları ile vatandaşlara havale etmeyi düşündüğünü söyledi. Gökçek, su depolarının yapılmasıyla öğrencilerin zamanında ders başı yapabileceklerini de belirtti.

'Önceliğimiz su değil' demiş

Başkentin su sıkıntısı çeşitli dönemlerde gündeme geldi. Gökçek'in, üç yıl önce Gerede'den getirilecek içmesuyu projesi için Hazine'nin görüşme davetine "Bizim önceliğimiz içmesuyu değil" yanıtı verdiği ortaya çıkmıştı. Eski DSİ mühendisi Dursun Yıldız da, Gökçek'in DSİ'nin uyarılarını dikkate almadığını öne sürerek, "Haziran 2006 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin DSİ'ye gönderdiği yazıda '2006 yazı itibarı ile Ankara'da ciddi bir şekilde su sıkıntısı çekilmesinin muhtemel görünmediğini' bildirmiştir" demişti.

Jeoloji Mühendisleri Odası ise şu uyarıda bulunmuştu: "Büyükşehir ile ASKİ gerekli çalışmaları yapmadı. DSİ İçme Suyu Master planlarında, Ankara'nın 2050 yılına kadarki ihtiyacının nasıl karşılanacağı planlanmış, ASKİ görevini yerine getirmeyerek, en son ve yedek proje Kızılırmak'ı devreye sokmuştur."

Belediyede istifa oyunu

Bu arada Gökçek'in, "Benim hızıma ayak uyduramayanlar istifa etsin" açıklamasından sonra, dün beş bürokratı istifa ettii. EGO Genel Müdürü Kazım Usta, Genel Koordinatör Burhan Yazar, BELKO Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz ve İmar İşleri Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes ve Başdanışmanı Murat Doğru'nun istifa etmesinin ardından, Radikal'e konuşan Gökçek, beş bürokratından da çok memnun olduğunu ve başkalarını kastettiğini söyledi: "Bazıları artık 'şunu hemen yap' demeyince yapmıyorlar. Bu nedenle o açıklamayı yaptım. Kendilerine en çok güvenen beş bürokratım istifa etti. Onlar belki de terfi edecek. Bekleyin, yakında görevden aldığım bürokratlar olacak. Suyla alakası yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber