ODTÜ'lü öğrenciler, kavak ağacı ne işe yarar biliyor mu?

ODTÜ'lü sol görüşlü öğrencilerin, KYK yurdu yapımına karşı çıkarken, "ormanlık alan yok ediliyor" dedikleri bölge, ODTÜ'nün diktiği ve zaman zaman keserek gelir ettiği kavak ağaçlarından oluşuyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Temmuz 2019 00:00, Son Güncelleme : 09 Temmuz 2019 00:01
ODTÜ'lü öğrenciler, kavak ağacı ne işe yarar biliyor mu?

ODTÜ'lü bir grup sol görüşlü öğrenci bir kaç haftadır, ODTÜ yönetiminin ağaçları kestiğini ve ormanı yok ettiğini iddia ederek eylem düzenliyor.

Ancak, ODTÜ yönetiminin dün yaptığı açıklamada yer aldığı üzere, KYK yurdunun inşa edileceği bölge, kavak ağaçlarından oluşuyor. Kavak ağaçları genel olarak düzenli olarak kesimi yapılan ağaçlardır. ODTÜ yönetimi bugüne kadar bölgede yer alan 45 bin nitelikli ağacı keserek, ODTÜ'ye gelir sağladığını belirtmiştir.

Anadoluda da, kavak ağaçları, gelir getirmesi amacıyla dikilen bir ağaç türüdür.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yıldırım Gençer şunları ifade etmiştir:

1- ODTÜ'de her sene 1.500 öğrenci yurtların kontenjanının dolu olması gerekçesiyle açıkta kalıyor. Öğrenci kendi başının çaresine bakmak zorunda bırakılıyor. Bu durum özellikle ekonomik açıdan ailelere ve öğrenci arkadaşlarımıza ciddi zorluklar doğuruyor.

2- Öğrencinin yıllardır üniversiteye ek yurt yapılması talebi sürüyor. Ancak bu sene üniversite somut bir adım atmaya karar veriyor ve üniversite arazisine kamu kuruluşu olan Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt yapması için başvuruda bulunuyor.

3- Gerekli sürecin tamamlanmasından sonra KYK yurt projesine dair planlamasını tamamlıyor ve süreç başlıyor. Yurtların yapılacağı yer üniversite içerisindeki Kavaklıklar bölgesi. Bölge yıllar önce üniversiteye gelir getirmesi amacıyla dikilen kavak ağaçlarından oluşuyor.

4- Bir 'orman katliamı' olduğunu söyleyenler yalan söylüyor ve kamuoyunun doğa hassasiyetini manipüle ediyor.

5- Kesilen kavaklık ağaçların, yıllardır ODTÜ'nün yetkisinde ekonomik amaçla kesilen ağaçlar olduğu, geri kalan ağaçların ise taşındığı söylenmesine rağmen hala bir katliamdan söz etmek akıldışıdır ve artniyetlidir.

6- İhtiyaç bu denli ortadayken, bu mesele üzerinden devletin polisine ve kamu görevlilerine ağza alınmayacak hakaretler edenler mi öğrencilerin haklarını savunuyor?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber