Nüfus sayımında sona yaklaşıldı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Tunçay / AA

Türkiye'nin yeni sistemle yaptığı nüfus sayımına, bir başka deyişle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne ilişkin sonuçlar bu yıl sonunda açıklanacak.

A.A muhabirinin konuya ilişkin sorularına yanıtlayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Ömer Demir, ülke çapında hane ziyaretlerinin tamamlandığını söyledi.

Sadece İstanbul'da askı sürecinin devam ettiğini bunun da Eylül ayında sona ereceğini anlatan Demir, diğer illerde ise çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Şu ana kadar 64 milyon 571 bin vatandaşın sisteme kaydedildiğini ifade eden Demir, bunun yanında, MERNİS sistemine kayıtlı, yani vatandaşlık numarasına sahip veya Yüksek Seçim Kurulu (YSK) listelerinde olan ancak çeşitli nedenlerle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi içine girmemiş yaklaşık 6 milyon kişinin durumunu araştırdıklarını vurguladı.

Söz konusu vatandaşlardan yurt dışında olan ya da ölmüş olup da kayda girmemiş bulunanların olabileceğine işaret eden Demir, bunun yanında askerlik, mahkumiyet ve benzeri nedenlerle sisteme kaydolmayanların da sistem içine dahil edilmeye çalışıldığını anlattı.

TÜİK Başkanı, bunun yanında suç ve benzeri nedenlerle sisteme girmekten kaçınanların ise polisiye tedbirle sisteme dahil edilmesi gerekeceğinin altını çizdi.

Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye nüfusunun ortaya çıkacağını kaydeden Ömer Demir, bunun da yıl sonunda açıklanacağını bildirdi.

Demir, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine ilişkin verilerin ise kısa sürede İçişleri Bakanlığına devredileceğini de açıkladı. Kanun gereği Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi önümüzdeki dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek.

NÜFUS HER YIL AÇIKLANACAK

Bu arada, Türkiye nüfusunun bundan böyle her yıl belirlenecek bir tarihte açıklanacağını bildiren Demir, 2007 yılına ilişkin verilerin yıl sonunda duyurulacağını söyledi.

Yeni sistemle birlikte Türkiye nüfusunda bir düşüş beklendiğini de söyleyen TÜİK Başkanı, ''Ama henüz ne kadar olacağı kesinleşmedi'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber