İl özel idaresi genel sekreter yardımcısının özel hizmet tazminatı

İl özel idaresi genel sekreter yardımcısının özel hizmet tazminatı çalıştığı ilin büyükşehir olup olmamasına göre değişmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Temmuz 2019 00:03, Son Güncelleme : 19 Temmuz 2019 18:11
İl özel idaresi genel sekreter yardımcısının özel hizmet tazminatı

SORU: İl özel idaresi genel sekreter yrd. larının özel hizmet oranı %175 mi %200 mü... Bazı özel idareler Sayıştay'ın 2013 yılı 10453 sayılı kararı gereği %200 ödüyor.. Sorduğum üniversitelerdeki genel sekreter yardımcıları da %200 alıyor.. Şu konuya lütfen bir netlik kazandıralım... saygılar

CEVAP: 17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararına ekli özel hizmet tazminat oranlarını gösteren II sayılı Cetvelin Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri bölümünün Grup 6 ve Grup 7 kısmında İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısının alacağı özel hizmet tazminat oranı düzenlemiştir.

GRUP-6...............: 200

10- Büyükşehir Belediyesi bulunan illerin İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yrd.: 1

GRUP-7...............: 175

8- İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı .......................................: 1

Söz konusu düzenlemeye göre aynı unvanda çalışılan personel için görev yerine göre özel hizmet tazminatı değişiklik göstermektedir.

Diğer taraftan, 5302 sayılı İl İdaresi Özel Kanunun 36. maddesinin 4. fıkrasında şu hüküm yer almaktadır:

"Genel sekreter, valinin teklifi ve İçişleri Bakanının onayı ile atanır ve aynı usulle görevden alınır. Büyükşehir belediyesi bulunan illerde genel sekreter kadrosuna atananlar, genel idare hizmetleri sınıfına dahil bakanlık genel müdürleri, genel sekreter yardımcısı kadrosuna atananlar bakanlık bağımsız daire başkanları, 1. hukuk müşaviri ve daire başkanı kadrosuna atananlar ise bakanlık daire başkanları için ilgili mevzuatında öngörülen ek gösterge, makam, görev ve temsil tazminatları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152 nci maddesi uyarınca ödenen zam ve tazminatlardan aynen yararlanırlar; diğer illerde ise genel sekreter kadrosuna atananlar genel idare hizmetleri sınıfına dahil bakanlık bağımsız daire başkanları, genel sekreter yardımcısı kadrosuna atananlar ise genel idare hizmetleri sınıfına dahil bakanlık daire başkanları için ilgili mevzuatında öngörülen ek gösterge, makam, görev ve temsil tazminatları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152 nci maddesi uyarınca ödenen zam ve tazminatlardan aynı usul ve esaslar dahilinde yararlanırlar. Genel sekreter olarak atananların bu görevde geçen süreleri mesleki kıdemlerinde geçmiş sayılır."

5302 sayılı Kanunda yer alan özel düzenleme gereğince, genel sekreter yardımcılarının, Özel Hizmet tazminat oranlarını gösteren cetvelin Grup 6 bölümde yer alan %200 oranından yararlandırılması gerekmektedir.

Memurlar.net'in Notu: 1 Büyükşehirlerde il özel idareleri kapatılmıştır. Daha önce büyükşehir özel idare genel sekreter yardımcısı olarak görev yapıp da Araştırmacı kadrosuna atanmış olanlar özel hizmet tazminatlarını 200 puan üzerinden almaya devam etmektedir.

Memurlar.net'in notu 2: Maaşlara dair sorularınız için [email protected] adresine soru sorabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber