İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden kişiye özel iki ilan

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından verilen öğretim görevlisi ilanlarında yer alan şartlar kişiye özel nitelikler içeriyor!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Temmuz 2019 00:01, Son Güncelleme : 09 Temmuz 2019 17:42
Abant İzzet Baysal Üniversitesinden kişiye özel iki ilan

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından geçtiğimiz hafta 03 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete'de 5 Profesör, 5 Doçent, 8 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Öğretim Görevlisi olmak üzere 21 kadro ilan etti.

Bu kadrolar içerisinden aşağıdaki tabloda gösterdiğimiz Öğretim Görevlisi kadroları ise özel şartlar ve ilana çıkılan programla uyum açısından bakıldığında tamamen kişiye özel ve adayı tanımlayıcı niteliktedir.

BİRİM

PROGRAM

UNVAN

ÖZEL ŞARTLAR

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

Ziraat mühendisliği bitki koruma bölümünden mezun olmak. Nematoloji bölümünde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

Ev Ekonomisi Bölümü lisans mezunu olmak. Ev Ekonomisi Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla yükseköğretim kurumlarında en az 7 (yedi) yıl çalışmış ve ders verme deneyimine sahip olmak.

Öncelikle Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programına alınacak Öğretim Görevlisi ilanına bakıldığında; Ziraat Mühendisliği bitki koruma bölümünden mezun olmak ve NEMATOLOJİ bölümünde tezli yüksek lisans yapmış olmak şartı yer almaktadır. Nematoloji alanı Ziraat fakültelerinde bitki koruma bölümüne ait olan bir daldır. Ancak, tıbbi ve aromatik bitkiler programı ise ziraat fakültelerinde tarla bitkileri anabilim dalı altında eğitim verilen bir bölümdür. Nematoloji ve tıbbi ve aromatik bitkiler programı araştırma konuları ve ait oldukları bölümler açısından birbirinden oldukça farklıdır. Bu bakımdan ilanın kişiye özel olduğu görülmektedir.

Diğer taraftan, Turizm ve Otel İşletmeciliği programında ilan edilen kadroya baktığımızda ise yıllar önce kapatılmış "EV EKONOMİSİ" lisans bölümünün özel şartlarda yer aldığını görüyoruz. Ayrıca, buraya başvuracak adayın yine Ev Ekonomisi alanında tezli yüksek lisans mezunu olması ve en az yedi yıl yükseköğretim kurumlarında çalışmış ve ders verme deneyimine sahip olması şart olarak koşulmuştur. Kısacası, üniversite bu ilan şartıyla alanında yetişmiş ve akademik kariyer yapmak için kadro bekleyen yüzlerce Turizm mezununa benim alacağım biri var ne siz yorulun ne de biz hiç başvurmayın demek istemiş...

Bu değerlendirmeler ışığında, Turizm ve Ziraat alanında kadro bekleyen adaylar tarafından tepki gösterilen bu iki kadrodaki ilan şartlarının Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından yeniden gözden geçirilmesinde fayda bulunmaktadır...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber