Mikro kredi uygulaması Gaziantep'te...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİKRO KREDİ UYGULAMASI GAZİANTEP'TE

- UYGULAMADAN YARARLANMAK İÇİN BAŞVURAN 10 KADIN, KREDİLERİNİ ALDI

- VALİ SÜLEYMAN KAMÇI:

- "MİKRO KREDİ İLE EV KADINLARIMIZ AİLELERİNE EKONOMİK ANLAMDA KATKIDA BULUNACAK"

(FOTOĞRAFLI)

HABİP DEMİRCİ

GAZİANTEP (İHA) - Türkiye İsrafı Önleme Vakfı sponsorluğu'nda Gaziantep'te kurulan Mikro Kredi 10. Şubesi, ev hanımlarına ilk kredileri dağıttı.

Mikro Kredi konusunda hizmet verecek olan şube, Gaziantep'te düzenlenen bir törenle hizmete açılırken, ilk krediler dağıtıldı. Açılış törenine; Vali Süleyman Kamçı, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Mikro Kredi Uygulaması Türkiye Genel Başkanı Shamsul Khan Chowdhury ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgün'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Vali Süleyman Kamçı, Gaziantep'e Mikro Kredi'nin getirilmesiyle ilgili emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu fırsat sayesinde ev hanımları artık tüketici durumundan üretici durumuna geçecektir. Küçük çaplı kredilerle iş hayatına girecek olan kadınlarımızın başarılı olmalarını temenni ediyorum. Kentimiz için çok önemli olan bu projenin hayata geçmesi hepimizi sevindirdi. Umarım bu proje hedefine ulaşır ve kadınlarımız da artık evlerine ekonomik anlamda destek verirler" dedi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgün ise küçük sermaye olan Makro Kredi'yi herkese vermeye hazır olduklarını kaydederek, "Bugün Gaziantep'te bu projemizi başlatmış bulunuyoruz. İlk olarak müracaatta bulunan 10 kadına kredilerini teslim ediyoruz. Bu proje sayesinde Türkiye genelinde 550 kadına kredi vermiş bulunuyoruz. Bu kredilerin dönüşü konusunda yüzde yüz orana ulaşarak başarı elde edilmiştir. İlk olarak 750 ve bin YTL arası kredi alan kadınlarımız kendilerini geliştirdikçe

bu kredi rakamlarını da artırıyoruz" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Gaziantep İl Özel idaresi tarafından desteklenen ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı sponsorluğunda getirilen Mikro Kredi'ye başvuran 10 kadın, kredilerini protokol üyelerinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber