İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlerin nöbet görevlerine yeni düzenleme

MEB'in Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişikliğe göre, normal eğitim yapılan okullarda, öğlen arasında nöbet görevi dönüşümlü yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Temmuz 2019 08:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmenlerin nöbet görevlerine yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklik 10 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Yapılan değişikliğin önemli maddeleri şu şekildedir:

1- Anaokulu ve anasınıfı öğretmenlerinin tutacağı nöbetlerde, nöbet alanı yeri, "okul öncesi eğitim öğrencilerinin bulunduğu alanlar" olarak belirtilmiştir.

2- Daha önce normal eğitim yapılan okullarda öğlen arası nöbetlerin nasıl tutulacağı düzenlenmemişti. Memurlar.net'te daha önce yer alan haberde, normal eğitim yapılan okullarda gün süresince tutulan nöbetlerde, öğretmenlerin ihtiyaçlarını göremediğine yer verilmişti. Yönetmelikte bu konuda yeni bir düzenleme yapılmıştır. Yapılan düzenleme gereğince, normal eğitim yapılan okullarda, öğlen arasında, nöbetçi öğretmenler görevlerini dönüşümlü olarak yapacak, bunu da okul idaresi düzenleyecektir.

3- Engelli olan öğretmenlere, engelli çocuğu veya bakmakla yükümlü olduğu engelli bireyi olan öğretmenlere nöbet görevi verilmeyecek. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri halinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilecek

Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber