Çeşmeden ilk akan suyu kullanmayın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SU KESİNTİSİ BİRÇOK HASTALIĞI TETİKLİYOR

- ANKARA TABİP ODASI BAŞKANI ÖNDER OKAY:

- "SU KESİNTİSİ BİRÇOK HASTALIĞIN NEDENİDİR"

- "BİRÇOK BAĞIRSAK HASTALIĞI SU KESİNTİSİ SONUCU ORTAYA ÇIKABİLİR"

- "SU KESİNTİLERİNDE HASTALANMAMAK İÇİN ÇEŞMEDEN İLK AKAN SUYU İÇMEMEK GEREKİYOR"

(FOTOĞRAFLI)

DUYGU BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Ankara Tabip Odası Başkanı Doktor Önder Okay, su kesintisinin birçok hastalığın nedeni olduğunu belirterek, "Su kesintileri birçok bağırsak hastalığını ortaya çıkarıyor. Kesintiden sonra tekrar su verildiğinde çeşmeden ilk akan suyu kullanmamak gerekir. Su berraklaşana kadar akıtılmalı ve öyle kullanılmalıdır" dedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Okay, İHA'ya yaptığı açıklamada, su kesintilerinin birçok hastalığı tetiklediğini söyledi. Su kesintilerinin özellikle bağırsak enfeksiyonlarını ortaya çıkardığını ifade eden Okay, kolera dizanteri, tifo gibi rahatsızlıkların bu kesintilerle birlikte kendini göstereceğini kaydetti. Kesintiler sebebiyle yeşil sebzelerin çok iyi yıkanamadığının altını çizen Okay, birçok parazitin iyi yıkanmayan sebzelerle türeyeceğini bildirdi. "Su kesintileri önemli bir sağlık sorunudur" diyen

Okay, vatandaşların da bu kesintiler dolayısıyla birtakım tedbirler almaları gerektiğini ifade etti. Hastalıklarla birlikte alınabilecek tedbirlere ilişkin bilgi veren Okay, belirli aralıklarla verilen suların çeşmeden akmaya başladığı andan itibaren kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Okay, suların mutlaka kaynatıldıktan sonra kullanılması gerektiğini dile getirdi. Su kesintisi dolayısıyla evlerde muhafaza edilen suların plastik kaplar yerine cam kaplarda ve güneşli olmayan gölge yerlerde muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Okay, bekletilen suların bakteri üretme oranının daha fazla olduğunu kaydetti. Evlerdeki su depolarının on günde bir temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Okay, "Su kesintilerine karşı alınabilecek en önemli tedbir halkın bilinçlendirilmesidir. Şehrin birçok

yerinde bulunan belediyeye ait yerler mevcut. Belediyenin de halka, su kesintilerine karşı neler yapılması gerektiğini belirten bildiriler asması gerekiyor. Biz de Ankara Tabip Odası olarak halkımızın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Kesintiler sebebiyle ambalajlı su satışlarının arttığına dikkat çeken Okay, maddi durumu el vermeyen vatandaşlara belediyenin su takviyesi yapmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber