İmamoğlu: Madem istifa ettiniz neden orada duruyorsunuz

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstifa eden genel sekreter ve yardımcılarının iştiraklerde görevleri var. Madem istifa ettiniz neden orada duruyorsunuz?" dedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Temmuz 2019 16:41, Son Güncelleme : 10 Temmuz 2019 17:08
İmamoğlu: Madem istifa ettiniz neden orada duruyorsunuz

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstifa eden genel sekreter ve yardımcılarının iştiraklerde görevleri var. Madem istifa ettiniz neden orada duruyorsunuz?" dedi.

Ekrem İmamoğlu, vefat eden İBB Eski Genel Sekreteri Tuğrul Erkin'in cenaze namazının kılınacağı Süleymaniye Camii'ne yürüyerek gitti. İBB'nin Saraçhane'deki yerleşkesinden çıkan İmamoğlu yolda esnaf ve vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'ne giren İmamoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İmamoğlu daha sonra İBB'ye ait olan Şehzade Tıp Merkezi'ne uğrayarak doktor ve çalışanlarla bir süre görüştü.

"MADEM İSTİFA ETTİNİZ NEDEN ORADA DURUYORSUNUZ"

İstifa eden genel sekreter ve yardımcılarının iştiraklerde görevleri var. Madem istifa ettiniz neden orada duruyorsunuz? İnsanlar iştiraklerdeki yönetiminden de İBB yönetiminden de bize hesap soracak. Şu an itibariyle bizim hızlıca iştiraklere hakim olmamız lazım. Umuyorum yanlışlarından dönerler. Sürece bütünüyle hakim olduktan sonra ekonomik vizyonumuzu bütünüyle sizinle paylaşacağız. Hem de hızlıca aldığımız ilk tedbirleri paylaşacağız. Varsa somut tespitlerimiz, size onları da sunacağız." yanıtını verdi. İmamoğlu, "İstifa etmemekte direnirlerse yasal olarak işlem yapacak mısınız?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Tabi bir takım uygulamalar, imkanlar var. Onları devreye sokacağız. Yasal süreleri göze alırsak 40-45 günü buluyor. Biz İstanbul'un ve İştiraklerin o kadar zaman kaybına asla tahammülü olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla hızlıca bütün yönetimi ele almamız gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber