Ankaralı su derdinde: Üçüncü gün su alamayan yerler var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, iki günlük su kesintisi uygulanan Başkentte, üçüncü gün su alamayanlar bulunduğunu öne sürerek, "Vatandaşlardan şikayet telefonları alıyoruz. İlk tespitlere göre Olgunlar Caddesi, Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi, Bağlar Caddesi ve Anıttepe'ye su verilmedi" dedi.

Çakar, Olgunlar Caddesi'nde bir restoranda basın açıklaması yaptı. Basın mensuplarını önce restoranın mutfağına götürerek, yaşanan sıkıntıyı gösteren Çakar, "Vatandaşın deposundaki su da bitti, hayatı da bitti" dedi.

Ortada büyük bir ihmal bulunduğunu ve bunun bedelinin Başkentlilere ödetildiğini kaydeden Çakar, "Ankaralı bunun hesabını sormayacak mı. Yapanın yanına kar mı kalacak. Bu kadar boş mu bu memleket" diyerek tepki gösterdi. Çakar, "insanlık adına, tüketici hakları adına isyan ettiğini" söyledi.

Kızılırmak suyunun Ankara'ya getirilmek istenmesini de "kırk katır mı, kırk satır mı" sözleriyle eleştiren Çakar, Kızılırmak suyunun vatandaşın sağlığı için büyük tehdit oluşturacağını iddia etti. Kızılırmak suyunu kullanan Kırıkkale'de sıkıntılar yaşanmaya başlandığını, yüksek maliyetli bir arıtma tesisi kurulmasının planlandığını anlatan Çakar, Gerede Projesinin hayata geçirilmesini istedi.

Bölgedeki esnaftan Sinan Üzen de susuzluğa tepki göstererek, açıklanan takvime uyulmadığını, bu nedenle "muslukların başında nöbet tuttuklarını" söyledi. Üzen, belediyenin ödenen atık su bedellerini geri vermesini ya da damacana su yardımı olarak vatandaşa yansıtmasını istedi.

Ev hanımı Emel Sönmez de su kesintisi nedeniyle çok fazla su stoku yapıldığını, bu yolla hedeflenen tasarrufa ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi. Sönmez, su kesintisi nedeniyle temizlik konusunda da büyük sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber