Diyanet, şehir merkezlerine 4 dilde ayet ve hadis panoları asıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Ağustos 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere nüfusun yoğun olduğu yerlere dijital hadis ve ayet panoları astırıyor. 4 dilde hazırlanan panoların amacı, halka ayet, hadis ve güzel sözlerle dinî öğütler ve tavsiyelerde bulunmak.

Türkiye genelinde sekizi yabancı dilde olmak üzere şu ana kadar 120 pano asıldı. Panoları Dinî ve Sosyal Hizmet Vakfı yaptırıyor. Parası ise müftülüklerin bulduğu sponsorlar tarafından karşılanıyor.

Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak hazırlanan panolarda ayet ve hadislerin yanı sıra özel gün ve bayram kutlamaları, namaz vakitleri, saat ve ısı göstergeleri de bulunuyor. İçeriği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan altı çeşit panonun her birinin fiyatı bin 600 YTL ile 4 bin 700 YTL arasında değişiyor. Dinî ve Sosyal Hizmet Vakfı Başkanı Mehmet Pamuk'un verdiği bilgiye göre panolar en az 20 metreden görülebilecek şekilde tasarlanıyor. Pamuk, Diyanet'le işbirliği içinde yaptıkları çalışmanın amacını, "Camiye gelemeyen halkı, ayet ve hadislerden haberdar etmek." şeklinde özetliyor. Panoların müftülüklerce halkın yoğun olduğu yerlere asıldığını belirten Pamuk, şu bilgileri veriyor: "Panolardaki dinî metinlerin seçimi Diyanet'e, pazarlaması, tanıtımı ve montajı bize ait. Böyle bir protokol imzalandı. Kasım 2006'da uygulamaya geçildi. Şu ana kadar Türkiye geneline 120 adet gönderildi. Alanya'ya Rusça takılacak. Antalya gibi turistik yerlerde ise İngilizce ve Almanca metinler ihtiva eden panolar takıldı."

Ayet ve hadis panolarıyla ilgili çalışmada turistlerin unutulmadığına dikkat çeken Dinî ve Sosyal Hizmet Vakfı Başkanı Mehmet Pamuk, tarihî ve turistik yerler için seyyar ayaklı panoların hazırlandığını belirtti. Panolardaki yazıları Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın seçip hazırladığını vurgulayan Pamuk, maliyetini ise müftülükler, cami ve derneklerin sponsorlarla karşıladığını anlattı. İzmir'de Konak Müftülüğü'nün altındaki Çankaya Camii'ne de büyük boy bir pano asıldı. Müftülük görevlileri, "Metinler her 25 saniyede bir değişecek şekilde ayarlandı. Panoda 300 ayet-i kerime, 300 hadis-i şerif ile birlikte Cumhuriyet, Kurban, Ramazan bayramları ile kandil gibi özel günleri kutlayan animasyonlar bulunuyor." şeklinde konuştu. Panoyu astıktan sonra halktan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, "Bu konu başkanlığımız tarafından il müftüleri toplantılarında dile getirildi. Biz de buna olumlu baktık. Konak'tan sonra Selçuk'a da dijital pano asacağız." dedi. İstanbul'da ise Kadıköy, Beyoğlu, Esenler, Başakşehir ve Bahçelievler'deki bazı camilere panolar takıldı. Panolar bütün illere yaygınlaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber