İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gölbaşı kahramanları secde ederek şehit oldu

FETÖ ihanetinde Gölbaşı Özel Harekat'taki kanlı geceye tanık olan polisler anlattı: Alev topuna dönüşen arkadaşlarımı unutamıyorum. Kulaklarımda hala o yangın içinden yükselen Kelime-i Şehadet sesleri var

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Temmuz 2019 08:05, Son Güncelleme : 11 Temmuz 2019 08:24
Gölbaşı kahramanları secde ederek şehit oldu

Ankara Gölbaşı Özel Harekat ve Havacılık Daire başkanlıkları... 51 polisi şehit verdiğimiz, yüreklerimizin dağlandığı nokta. Sağ kalan polislerin sabaha kadar Ankara sokaklarında hainlerle çarpıştığı kahramanların görev yeri.

O kanlı hain gecenin tanıkları yaşananları SABAH'a anlattı:

'ONLAR ŞEHİT BEN ŞAHİT'

Özel Harekat Başkanlığından Gazi Kasım Biner (55): Kızımı "Beni evde yalnız bırakma" demesine rağmen görevimin başına geldim. Havacılık bombalanmıştı, yangın tüplerini alıp koştuk. Onu söndürdükten sonra 00.03'te önüme bomba düştü. Yaralandım, yüzde 80 işitme kaybı yaşadım. Profesyoneliz ama hiçbir zaman bir anda 44 arkadaşımızı bu şekilde şehit vermedik. Onlar şehit oldu ben şahit oldum. Alev topuna dönüşen arkadaşlarımı unutamıyorum. Kulaklarımda hala o yangın içinden yükselen Kelime-i Şehadet sesleri var. Sağ kalıp da göreve gitmek için araçlara binen arkadaşlarımız o araçlarda yandı, çıkanlar ise secdeye vararak şehit oldu. Gözyaşları içinde sağ kalanları Ankara'nın çatışma olan yerlerine gönderdim. O gece benim dışımda rütbeli kalmadı, hepsi şehit oldu. 17-25'ten sonra atılan adımlarla buradaki güçlerini yitirdiler. Burayı bu yüzden bombaladılar, çünkü karşı güç buradaydı.

O gece kahramanca şahadete yürüyen arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu hendek operasyonlarında gazi olmuştu.

YARALI, YARALIYI TAŞIYORDU

Gazi Özel Harekatçı Orhan Petek: Çevre aydınlatmaları kapattım, uçaklar göremesin diye. O ara patlama oldu, 50 metre yakınıma, savrulmuşum. Kendime geldim, yaralarıma rağmen yaralıları taşımaya başladım. O sıra taşıdığım yaralı polisler "Ağabey biz artık işimiz bitti, sen bizi bırak kendini kurtar" dedi. Bayılmışım, o sıra iç kanama geçiriyormuşum. Eşim ağlıyor uyandım, meğer oğlum da yaralanmış ikimizin başında duruyormuş. Haberim yoktu. Oğlum gazi oldu, sonrasında özel harekatçı oldu. Ben gaziliğin manevi onurunu taşıyorum ama devletimden maaş istemedim, reddettim maaşı, benim ihtiyacım yok, devletime zeval gelmesin.

ETRAFIMDA ŞEHADET SESLERİ GÖZLERİMDE YAŞ

Özel Harekat Polisi Mehmet Açıkdaş (46):

En çok canımızı acıtan şeylerden biri de bombalamanın ardından şehit olan arkadaşlarımızın üzerindeki mühimmatların halen patlıyor olmasıydı. Ve biz hiçbir şey yapamıyorduk. Şehitlerimizin Kelime-i Şehadet getirme anlarını unutamıyorum, o alev topunun içinde Allah Allah sesleri yükseliyordu.

Genç bir kardeşim elini kaldırdı "Ağabey buradayım" dedi. Yanına gittik, elini tuttuk ama o ara şahadet getiriyordu. Etrafımda şahadet sesleri, gözümde yaş. Halen sağ olanları kendi imkanlarımla hastaneye taşımaya çalıştım. Biz sevdiğimizi koruruz, bizim sevdiğimiz vatandır... O gece ya ölecek ya kalacaktık, vatan ya bizim olacaktı ya da başkasına kalacaktı. Bu toprakları kolay kazanmadık, bugün bu ihaneti de aklımızda tutarak vatan için bir ve bütün olmalıyız. Hepimizi tüm şehitlerimizle birlikte o gece alevlerin içinde şahadet getirerek can verenlere borcumuz var.

KANDİL'E ATAMADILAR AMA BİZE ATTILAR

Havacılık? Daire Başkanı Uygar ?Elmastaşı:

17-25 Aralık sonrası İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı oldum. 2016 mayısında ayında Ankara Havacılık Daire Başkanlığı'na atandım. O gün 19.30'da Tunceli bölgesinde görevki helikopterimize telsizden, "Siz nasıl uçuyorsunuz. Askeri uçuşlar bir tehdit sebebiyle kesildi" denilmiş. Hava kuvvetleri uçuşları tehdit için kestiklerini ama tehdidin ne olduğunu söylemediler.

Saat 22.00'de iki F-16'nın Külliye üzerinde alçak uçuş yaptığını gördüm. İşte o an darbe girişimi olduğunu anladım. Ardından tüm personeli çağırdım. 23.08'de çok büyük bir patlama ile sarsıldık. Teknisyenlerimiz uçuşa hazırlamak için apronda yakıt ikmali yapıyorlardı. 7 polisimi kasten hunharca şehit ettiler.

Henüz çatışma yokken darbeciler burayı bombaladı. Özel harekat bizim vurucu gücümüz. Özel harekat ve havacılık daire kritiktir. Onları durduracak en etkili güç buradaydı. Gücü kırma adına burayı bombaladılar.

Kandil'e atamadıkları bombaları bize attılar. PKK gibi FETÖ de ülkemizi bölmeye çalışan, bölücülerle işbirliği yapan terör örgütüdür. Hendek olaylarında asker ve polislerimizin şehit olduğu olaylarda yanlış karar verenlerin hain olduğu sonradan ortaya çıktı. Şehit verilen operasyonların başındaki birkaç kişi dışındakileri FETÖ üyesi olmaktan ihraç edildi ya da hapse atıldı.

O gece darbecilerle iş birliği için helikopter kalkmadı. Bizi takip eden uçaklara karşı polislerimi ağaçların altında topladım, tüfek dağıtımı yaptım. Yöneticilerin çoğunu şehit veren polisler memleket sevgisi ile mücadeleye devam etti. Bu olayı unutturmamak önemli.

TÜLAY CANBOLAT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber