Volkswagen'in yatırım için gözü Ege'de

Türkiye pazarında önemli marka değeri ve talebe sahip olan Volkswagen, yeni fabrika arayışında gözünü Ege Bölgesi'ne çevirdi.

Haber Giriş : 11 Temmuz 2019 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Volkswagen'in yatırım için gözü Ege'de


Ticaret Gazetesinden Seda Gök'ün haberine göre, Pazar araştırması yapan Volkswagen, Türkiye'deki nüfus potansiyeli, coğrafi konumu ve otomotiv sektöründeki tecrübesi nedeniyle Türkiye'ye odaklandı. Bulgaristan pazarını da takibe alan Grup, bu kapsamda önceliğini Türkiye'ye vereceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye pazarında yeni fabrika yatırımı için İzmir, Manisa ve Bursa'ya odaklanan Volkswagen Grubu, özellikle Ege Bölgesi'ndeki yetişmiş insan gücü ve otomotiv yan sanayine yönelik üretimdeki tecrübesinden yararlanmayı hedefliyor.

Edinilen bilgilere göre; yeni tesis için 900 milyon dolarlık yatırım planlanıyor. Bulgaristan'ında yoğun lobi faaliyeti yürüttüğü süreçte; Türkiye'nin bir adım önde olduğu ifade ediliyor. Bu süreçte Türkiye'nin de lobi çalışmalarını bırakmaması tavsiye edilirken, Türkiye'nin en önemli avantajının hali hazırda 80 milyon nüfusla önemli pazar büyüklüğü olması ve Volkswagen'in marka gücünün Türkiye'de iyi olması olarak gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber