Meteoroloji'den ürküten rapor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, sonbahar yağışlarının iç ve batı kesimlerde yaşanan kuraklığı önümüzdeki 4-5 aylık süreçte ortadan kaldırma olasılığını düşük görüyor. Mevsimsel yağışlar normaller civarında gerçekleşse dahi olumlu etkilerin görülmesi için daha uzun süre gerekiyor. Meteoroloji'ye göre, Türkiye, deprem riski gibi, kuraklık riskiyle de yaşamasını öğrenmek durumunda. ?'Türkiye Geneli İçin 2007 Kuraklık Değerlendirmesi'' başlıklı rapora göre, bu tarım yılında yağışlar normallere ve geçmişe göre ciddi oranlarda azaldı. Yağışlardaki normale göre azalma, yüzde 43'le en çok Ege Bölgesi'nde, daha sonra sırasıyla Marmara (yüzde 34) ve İç Anadolu Bölgesi'nde (yüzde 22) gerçekleşti.

Ankara'da kesinti ekimde bitebilir

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kesikköprü Barajı'ndan Ankara'ya Kızılırmak suyu için döşenen hatlardan birinin ekimde devreye girebileceğini belirterek, ?Ekim ayı sonunda su kesintileri sona erebilir? dedi. Ankara'da su kesintileri nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Kesikköprü'den su getirme çalışmalarını yerinde göstermek için basın turu düzenledi. ASKİ ve taşeron firmalara ait 23 adet 4x4 pikapla gazetecilere şantiyeleri gezdiren Gökçek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gökçek, ?Garanti veremem ama bu hatlardan biri ekim ayında açılabilir. Söz vermiyorum ama ekim sonunda biterse, buradan gelecek su ile kesintiler sona erer? dedi.

Trabzon'da dere taştı

TRABZON'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Cumapazarı Beldesi'nde derenin taşması sonucu, bazı köprüler hasar gördü, ev ve iş yerlerini su bastı. Alınan bilgiye göre, kentte geceden beri etkili olan sağanak yağış nedeniyle Of İlçesi'ne bağlı Cumapazarı Beldesi yanından geçen Erenköy Deresi taştı. Derenin sürüklediği malzemelerin köprülerin altını tıkaması sonucu, beldedeki çok sayıda binanın giriş ve bodrum katlarındaki ev ve iş yerlerini su bastı. Sel sonucu, Erenköy Deresi üzerindeki bir köprü yıkılırken, bir köprünün de ayağı çöktü. Derenin kenarındaki Trabzon- Çaykaya yolunun da bazı bölümlerinde kayma meydana geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber