Mahkemeden müşteki general hakkında suç duyurusu

Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulundaki darbe girişimine ilişkin davada dönemin tümen komutanı olan emekli tümgeneral Erdoğan Akyol hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2019 13:14, Son Güncelleme : 11 Temmuz 2019 13:14
Mahkemeden müşteki general hakkında suç duyurusu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, dosyanın müştekilerinden emekli tümgeneral Erdoğan Akyol hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dünkü karar duruşmasında 8 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 25 sanık müebbet ve 18 sanık süreli hapis cezası aldı, 2 sanık beraat etti.

Taraf avukatlarına bugün tebliğ edilen kısa karara göre dava dosyası delilleri kapsamında bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Buna göre, dönemin Zırhlı Birlikler Tumen Komutanı müşteki Erdogan Akyol hakkında mahkeme dosyasındaki bilirkisi raporları ile tanık beyanları dikkate alınarak gereginin takdiri ve ifası icin Ankara Cumhuriyet Bassavcılıgına suc ihbarında bulunulmasına hükmedildi.

Görüntülerin, Akyol'un kışlaya gelis ve gidis zamanını hic gostermeyecek sekilde teslim edilmis olduğu gerekçesiyle mahkemece, kayıtları silen veya eksik teslim eden personel hakkında da aynı işlemin yapılması kararlaştırdı.

Olay günü cephanelik görevlisi olan Huseyin Yagmur ile 2 nolu nizamiye nobetcisi Cemil Karakaya için de suç duyurusunda bulunan mahkeme, Mustafa Ergin'e yonelik "kisiyi hurriyetinden yoksun bırakma" sucundan da eski tuğgeneral Ahmet Bican Kırker'in bu eyleminin takdiri için Bassavcılıga suc ihbarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber