İBB böyle savunuldu

15 Temmuz'daki darbe girişiminde FETÖ'cü teröristlerin ele geçirmek istediği en önemli hedeflerden biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ydi. Belediye binası saat 22.11'de başlayan işgalden 14 şehit verilen şanlı bir direnişin ardından geri alındı. Yeni Şafak, muhabirinin o tarihi gecede çektiği fotoğrafları ilk kez yayınlıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2019 06:40, Son Güncelleme : 12 Temmuz 2019 06:52
İBB böyle savunuldu

Son 6 ayda yerel seçimlerle Türkiye'nin ana gündemi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminde FETÖ 'cülerin ana hedeflerinden birisi oldu. Saraçhane'deki belediye binası saat 22:11 sıralarında bir albay öncülüğündeki FETÖ'cüler tarafından işgal edildi. Saat 23:00'da elini kolunu sallayarak belediye binasına giren darbecilerin rahatlığı makam katına çıkıp çay içmeye kadar vardı. Ancak hesaplar tutmadı. Sokaklara inen vatandaşlar İBB önüne akın etti. 14 şehidin verildiği, 152 kişinin gazi olduğu o gece Yeni Şafak objektifleri gelişmeleri dakika dakika kayıt altına aldı. Daha önce hiç yayınlanmayan karelerle direniş destanı işte böyle yaşandı:

Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber!

İstanbul genelinde yaşanılan askeri hareketliliğin FETÖ'cülerin darbe girişimi olduğu anlaşılınca halk sokaklara döküldü. Tekbirlerle, "Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber" nidalarıyla yürüyen vatandaşların ilk adresi Vatan Caddesi ve Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediye binasının önü kısa sürede yüzlerce insanla doldu.

İlk saftakilerin çoğu şehit

Gece yarısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çağrı ile daha da büyüyen kalabalık, belediye binasına girmek için yürüyüşe geçti. Darbeciler, kalabalığı doğrudan ateş açarak durdurabildi. Ön saftakilerin birçoğu kanlar içinde yere yığıldı, arkadakiler yerlere yatıp siper almak zorunda kaldı.

Talha Menteş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber