AK Parti kurucusu eski HDP'li Fırat hayatını kaybetti

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2019 08:00, Son Güncelleme : 12 Temmuz 2019 08:44
AK Parti kurucusu eski HDP'li Fırat hayatını kaybetti

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti.

HDP İStanbul İl Örgütünün Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Önceki dönem Mersin milletvekilimizden Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sabaha karşı Ankara Bayındır Hastahanesinde yaşamını yitirmiştir. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Not: Cenazesi 12 Temmuz Cuma günü ikindi namazına müteakip Ankarada kaldırılacaktır."

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

8 Ağustos 1943'te Kahta'da dünyaya gelen Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 21., 22., 23. ve 25. dönem milletvekiliği yaptı. AK Parti'nin eski genel başkan yardımcısı ve kurucularından olan Fırat, Haziran 2015'te yapılan seçimde HDP Mersin milletvekili seçildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Fırat, çiftçilik, avukatlık, ihracatçılık, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı, 21. Dönem Adıyaman, 22. ve 25. Dönem Mersin, 23. Dönem Adana milletvekilliği yaptı.

2000 yılında Fazilet Partisi'nden cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan Fırat, bu kararından vaz geçti. (HABER MERKEZİ)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber