Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden hatalı araştırma görevlisi ilanı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi mevzuata aykırı olarak araştırma görevlisi kadrosunda yüksek lisans mezunu şartı aradı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Temmuz 2019 11:10, Son Güncelleme : 12 Temmuz 2019 11:10
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden hatalı araştırma görevlisi ilanı!

09 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete'de "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanları Üniversiteler tarafından doğrudan Resmi Gazete'de ilan edilmeye başlamıştır. Memurlar.net olarak zaman zaman kişiye özel ilanları zaman zaman da mevzuata aykırı ilan edilen kadro ilanlarını sizlerle paylaşmamıza rağmen Üniversiteler maalesef ilgili yönetmelik hükümleriyle örtüşmeyen ilan vermeye ısrarla devam etmektedir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından 11.07.2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve aşağıda belirtilen araştırma görevlisi ilanını incelediğimizde mezkür yönetmeliğin 7 nci maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan; "Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır." hükmüyle uyuşmadığı apaçık görülmektedir. İlanda lisansüstü eğitime devam açışından herhangi bir öğrencilik şartı bulunmamaktadır.

Öte yandan; 2547 sayılı Kanunun Ek 38 inci maddesinde yer alan; "Yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır." hükmü 1.01.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Aynı Kanunun 50 inci maddesinin (d) fıkrasında "Lisansüstü öğretim yapan öğrenciler, kendilerine tahsis edilebilecek burslardan yararlanabilecekleri gibi, her defasında bir yıl için olmak üzere araştırma görevlisi kadrosuna da atanabilirler." açıklamaları bulunmaktadır.

Dolayısıyla ilan ve atama süreçlerini bütün olarak ele aldığımızda hem ilan edilme yönünden ilan hem de ilan süreci sonrası atama kapsamındaki mevzuat hükümleriyle aykırılık içeren yukarıda belirtilen araştırma görevlisi ilanının hukuki süreçlerde sıkıntı yaşamaması adına Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından acilen iptal edilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber