Uluslararası Terörle Mücadele Akademisi kuruluyor.

Haber Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle mücadele için akademi kuruluyor

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde FBI ile koordineli Uluslararası Terörle Mücadele Akademisi kuruluyor.

FBI, projeyi hayata geçirmek için 3 milyon dolar ayırdı. Terör konusunda uzmanlaşmış Türk eğitim üyelerinin ağırlıklı olacağı akademi tüm ulusların polislerinin eğitimine açık olacak.

Daha önce Birleşmiş Milletler'in desteği ve işbirliğiyle Ankara'da kurulan ve kısa adı TADOC olan Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi'nin bir benzeri daha kuruluyor.

Ancak, bu kez akademi uluslararası terörle mücadele içinçalışacak. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan akademi, FBI ile işbirliğiyle hayata geçirilecek. İstanbul'da ya da Ankara'da kurulacak akademi için FBI 3 milyon dolarlık finansman desteği sağlayacak. Ayrıca akademinin teknolojik yapılanmasını da FBI bizzat üstlenecek.

Terörle Mücadele Akademisi FBI işbirliğiyle dünyada kurulan beşinci akademi olacak. Ancak terör konusundaki ilk ve tek akademi ünvanını kazanacak.

Akademinin yönetimi Türk güvenlik uzmanlarında olacak. Ders verecek öğretim üyelerinin çoğunluğunu Türk uzmanlar oluşturacak. Türk öğretim üyeleri, uluslararası terörle mücadele konusunda özellikle radikal dinci örgütlerin faaliyetleri ve eylemleri konusunda uzmanlaşmış kişilerden seçildi. Mobil eğitim timlerinin de yer alması öngörülen akademide araştırma merkezleri de olacak. Bilgisayar destekli eğitim merkezinde önce terör riski altındaki ülkelerin polisleri eğitim görecek. Birleşmiş Milletler'in de desteğini almak için çalışmalar yapıldığı bildirilen akademi, tüm ülke polis teşkilatların personelinin eğitimine açık olacak.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber