İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

15 milyon Euro'luk davada, tapu personellerine beraat

2010 yılında Şehitkamil Tapu Müdürlüğü'nde yaşanan olay sonrasında, Tapu Kadastro personellerine açılan dava sonuçlandı. Suçlanan personeller, mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararla birlikte beraat etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2019 19:27, Son Güncelleme : 12 Temmuz 2019 19:33
15 milyon Euro'luk davada, tapu personellerine beraat

2010 yılında gerçekleşen olayda, özel bir banka ile bir otel arasında satış ve vefa sözleşmesi imzalandı. Ardından iki tarafın ters düşmesi sonucu, 15 milyon euro civarında bir icra davası başladı. İcra müdürlüğü bu olay karşısında Şehitkamil Tapu Müdürlüğü'nden, satış ve vefa sözleşmesini elden talep ediyor. 2014 yılında göreve başlayan personeller ise müzekkereye cevap vererek, acil olan evrakı elden takipli kişiye veriyor. Ancak burada konuyla alakası olmayan bir kişi konuya müdahil oluyor. İcra Müdürlüğü tarafından bu kişiye elden takipli verilen evraklara, 2 yeni madde ekleniyor.

Bu maddelerin eklenmesiyle birlikte 15 milyon euro kadar haksız kazanç elde edilmiş oluyor. Bu olaydan sonra istifa eden İcra Müdürü, kayıplara karışıyor ve olay davalık oluyor

Müzekkereye cevap verenler dahil, bu olayla ilgilenen ve işlem yapan tüm çalışanlara ağır ceza mahkemesi tarafından dava açılıyor.

Bu olayda adı geçen tüm çalışanlara nitelikli dolandırıcılık, çete kurmak, görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açılmıştı. Yapılan duruşma sonrasında yargılanan tüm personel beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber