SBÜ, 'A Seviye' üniversiteler arasında yer aldı

Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Üniversite olarak gerek ülkemizde, gerek gönül coğrafyamızda sağlık eğitiminin istikbali ve istikrarı için bilim üretmeye gayret ediyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2019 21:17, Son Güncelleme : 13 Temmuz 2019 21:22
SBÜ, 'A Seviye' üniversiteler arasında yer aldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan "A Seviye" üniversiteler arasında yer aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından hazırlanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nın (TÜMA) 2019 raporuna göre, 2015'te kurulan sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olan SBÜ, öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan üniversiteler arasında yer buldu.

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre SBÜ, "Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması" kategorisinde 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 32'inci, "Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması" kategorisinde 123 devlet üniversitesi arasında 16'ıncı, "Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı" sıralamasında 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 21'inci, "Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet" sıralamasında 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 18'inci, "Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği" sıralamasında 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 19'uncu, "Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralamaları"nda 123 devlet üniversitesi arasında 16'ıncı olarak, öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan "A grubu üniversiteler" arasında yer aldı.

Çalışmada üniversitelerdeki öğrenme deneyimi, yerleşke ve yerleşke yaşamının doyuruculuğu, öğrenme imkanları ve kaynaklarının zenginlik düzeyi, kişisel gelişim ve kariyer destek olanakları, üniversitelerin verdikleri akademik destek ve ilgi gibi birçok konu da değerlendirildi.

Araştırmalarla Türkiye'deki üniversitelerin öğrencilerini tatmin etme düzeylerinin belirlenmesi, bu kapsamda üniversitelerin öğrencilerin tatminkar olma düzeyleri temel alınarak sıralanması ve üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlanması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane ruhuyla öğrencilerini tam donanımlı sağlık profesyonelleri olarak yetiştirdiklerini ifade ederek, "Fiili olarak 2015'te kurulmamıza rağmen ÜniAr tarafından hazırlanan TÜMA 2019 raporunda öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan 'A Seviye' üniversiteler arasında yer almamız tesadüf değildir. Üniversite olarak gerek ülkemizde, gerek gönül coğrafyamızda sağlık eğitiminin istikbali ve istikrarı için bilim üretmeye gayret ediyoruz. TÜMA 2019 sonuçları teknolojiyi iyi kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen bir bilim merkezi olma hedefimizde doğru yolda olduğumuzun göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber