İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS sorusu: Amerikan armudu olarak bilinen meyvenin adı nedir?

KPSS'de Amerikan armudu olarak bilinen meyvenin adı soruldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Temmuz 2019 21:21, Son Güncelleme : 14 Temmuz 2019 22:06
KPSS sorusu: Amerikan armudu olarak bilinen meyvenin adı nedir?

KPSS'de Amerkan armudu olarak bilinen meyvenin adı soruldu. Amerikan armudu olarak bilinen meyvenin adı avakadodur. Avokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve kafur ağacını da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır.

Avokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve kafur ağacını da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. KPSS'de sorulduğu gibi diğer adı ile Amerikan armudu olarak bilinir.

AVAKADO

Avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir. Eti krem sarı ya da beyazımsıdır. Ağaçlar ancak kısmen kendine verimlidir. Taze olarak tüketilir, ayrıca yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Çok besleyicidir. Tropik iklime sahip bölgeler yanında, subtropikal iklime, don fazla olmaması kaydıyla Akdeniz iklimine sahip çeşitli bölgelerde de yetiştirilir. Bütün sıcak iklimlerde kültüre alınan bitkisi Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde Antalya'dan İskenderun'a kadar olan kuşakta, ayrıca Rize gibi donun az olduğu Doğu Karadeniz Bölümü'ndeki illerde yetiştirilir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber