İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Alman Deutsche Welle'den büyük skandal: 15 Temmuz yazısını Can Dündar'a yazdırdılar

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yılında Alman haber sitesi Deutsche Welle, skandal bir karar aldı. Haber sitesi, firari Can Dündar'a 15 Temmuz ile ilgili "Erdoğan için Allah'tan bir hediye" başlıklı bir köşe yazısı yazdırdı. Firari Dündar, yazısında darbeye ve darbecilere söz söylemek yerine Türkiye'yi ve Erdoğan'ı eleştirdi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Temmuz 2019 08:44, Son Güncelleme : 16 Temmuz 2019 08:44
Alman Deutsche Welle'den büyük skandal: 15 Temmuz yazısını Can Dündar'a yazdırdılar

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yılında Alman haber sitesi Deutsche Welle, Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan firari Can Dündar'a köşe yazısı yazdırdı.

SKANDAL İFADELER

Firari Can Dündar köşe yazısında, Erdoğan'ın darbe girişimi karşısındaki çağrısına değinerek, "15 Temmuz'da Erdoğan CNN Türk'e bağlanarak herkesi sokağa davet etti. Bu daha önceki darbelerde görülmüş bir çağrı değildi. Önceki darbelerde iktidardakiler sessizce çekilirdi. Erdoğan'ın çağrısı ile ortalık savaş yerine döndü" dedi.

Haber7'nin haberine göre Erdoğan'ın İstanbul'a döndükten sonra iki seçeneği olduğunu belirten Dündar, "Erdoğan ya demokrasiyi seçecekti ya da tek adam rejimini kuvvetlendirmeyi. O ikincisini seçti" dedi. Türkiye'nin darbe girişimi sonrasında FETÖ üyelerini hızlı bir biçimde tasfiye etmesini eleştiren Dündar, "Erdoğan İstanbul'a indiğinde çok gergindi. Açıklamalarında bunu, 'Allah'ın bir lütfu' olarak nitelendirdi ve "Şimdi ordudakileri temizleme zamanı" dedi. Erdoğan darbe ile tek adam rejimini güçlendirdi ve Gülen destekçisi olsun olmasın tüm muhaliflerini hapse attırdı. Dönemin artık tek bir adı vardı: Tasfiye" dedi.

Köşe yazısında bunlar ile de yetinmeyerek skandal sözlere yer veren Dündar, darbeciler ile ilgili hiçbir şey söylemedi ve Türkiye'nin verdiği şehitleri de hiçe saydı.

Firari Can Dündar, darbeyi yapanlar ile ilgili söz söylemek yerine Erdoğan'ı eleştirerek,"Erdoğan parlamentoya, hükümete ve hatta yargıya el koydu. Bütün gücün bir elinde olduğu bir rejim kurmaya başladı. Onun sözleriyle, süreç bir "İkinci Kurtuluş Savaşı" idi. 15 Temmuz'un üçüncü yıldönümünde artık Erdoğan'ın zaferleri değil onun için çalan alarmlar konuşuluyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber