Darbeye erken uyarı sistemi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde Eylül ayında "15 Temmuz Uluslararası Anti -Darbe Hekatonu (Kodlama yarışması)" düzenlenecek. 6 kıtadan 15 takımın katılacağı yarışmada son 100 yılda yaşanan darbelerle ilgili risk analizleri oluşturulacak. Devletlerin ekonomik verileri ve askeri hareketlilikleri dikkate alınarak hazırlanacak aplikasyon muhtemel darbe girişimlerini önlemek için "erken uyarı sistemi" gibi çalışacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Temmuz 2019 08:46, Son Güncelleme : 16 Temmuz 2019 09:02
Darbeye erken uyarı sistemi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde Eylül ayında "15 Temmuz Uluslararası Anti-Darbe Hekatonu" düzenlenecek. Türkiye ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan yarışmaya 6 kıtadan 15 takım katılacak. Yarışma kapsamında son 100 yıllık darbe girişimlerinde yaşanan risk analizleri oluşturulacak. Devletlerin açık kaynakları, ekonomik verileri ve askeri hareketlilikleri dikkate alınarak oluşturulacak mobil uygulamalarla darbe girişimi önceden tespit edilebilecek. Darbelere karşı erken uyarı sistemi geliştirilecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Danışmanı Mücahit Eker, destansı mücadeleden ilham alınarak 15 Temmuz ruhu teknoloji ve inovasyonla buluşacağını ifade etti.

ALANINDA İLK OLACAK

Eker, "15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden 3 yıl geçti. Türkiye bir darbe ve işgal ile karşı karşıya kaldı. O gün bir toplumun yaşayabileceği en keskin ihaneti gördük. FETÖ'cü hainler karşısında aziz milletimizin cesaret ve kahramanlıkla yeni bir destan yazdığına şahit olduk. Gözü dönmüş vatan hainleri geceden sabaha kadar 251 vatandaşımızı şehit etti" dedi. Eker, Türkiye ve dünyada alanında ilk kez düzenlenecek olan, "15 Temmuz Uluslararası Anti -Darbe Hekatonu" askeri darbelerin etkileri ve nasıl önleneceği konusunda çözüm sunmaya çalışacağını ifade etti. Askeri darbeler alanında ilk ve tek data analizi ve Anti-Darbe konseptinin yer aldığı aplikasyon çalışmaları ortaya konulacağına vurgu yaptı.

6 KITA'DAN 15 TAKIM

Yarışma detayları hakkında bilgi veren Eker, "6 kıtadan 15 takımın katılımıyla uluslararası çapta düzenlenecek olan yarışma yer yer televizyondan ve kesintisiz olarak internetten canlı olarak yayınlanacak. Eylül ayının ikinci haftasında gerçekleştirilecek olan yarışma 48 saat boyunca aralıksız olarak devam edecek. Takımlar demografi, komünikasyon, eğitim ve ekonomi başlıkları altında askeri darbelere yönelik yazılım çalışmaları üretecek. Uluslararası Anti-Darbe Hekatonu sayesinde darbelerin toplumlar üzerindeki bilinmeyen etkileri görünür kılınacak" dedi.

Fatih Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber