Özgür Gündem davasında dayanışmacı yönetmenlere beraat

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için 'terör propagandası' suçlamasıyla yargılanan Önderoğlu, Fincancı ve Nesin davanın bugün görülen son duruşmasında beraat etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Temmuz 2019 12:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Özgür Gündem davasında dayanışmacı yönetmenlere beraat

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılarak gazetenin 1 günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendikleri için 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci- yazar Ahmet Nesin hakkındaki davanın 11. duruşması bugün görüldü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz sanık Şebnem Korur ile sanıklar Erol Önderoğlu ve Ahmet Aziz Nesin'in avukatları katıldı.

Duruşmada, sanık ve avukatların bir önceki celse verilen savcılık mütalaasına karşı beyanları alınmasının ardından son sözleri soruldu.

Korur, "Sorumlu vatandaşlar olarak devleti denetleme görevimiz vardır. Biz sorumlu vatandaşlık görevimizi yaptık. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Şebnem Korur, Ahmet Aziz Nesin ve Erol Önderoğlu hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak', 'suç işlemeye alenen tahrik etme', 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından kamu davası açıldığını belirterek, sanıkların üzerilerine atılı suçların yasal koşulları oluşmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber