PKK'nın geçmişi bebek cinayetleriyle dolu

Tunceli'de 4 yaşındaki Nupelda ile 8 yaşındaki Ayaz'ı katleden PKK'nın geçmişi çocuk hatta bebek cinayetleriyle dolu. 6 Mayıs'ta 2 yakını öldürülen AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, "PKK her zaman korkutarak, öldürerek kitleleri zorbalık ve tehditle arkasına almıştır. Fırsat buldukça katliamları sürecek" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Temmuz 2019 06:41, Son Güncelleme : 18 Temmuz 2019 08:41
PKK'nın geçmişi bebek cinayetleriyle dolu

Yurt içi ve sınır dışında ağır darbeler yiyen terör örgütü PKK, silahlarını sivillere çevirdi. Tunceli'de katledilen 4 yaşındaki Nupelda ile 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu, eli kanlı terör örgütünün ne ilk ne de son kurbanı. Kanlı örgüt sadece mayıs ayından beri, 3 çocuk, biri zihinsel engelli 2 çoban ve 3 işçiyi alçakça katletti. Yeni Şafak'a konuşan ve tamamı Kürt olan şehitlerin acılı aileleri terör örgütüne lanet yağdırdı.

HALKTAN DESTEK BULAMIYORLAR

Terör örgütü ilk olarak 5 Mayıs'ta Şırnak Silopi'de sahneye çıktı. Yola döşenen el yapımı patlayıcı işçileri taşıyan bir aracın geçişi sırasında patlatıldı. Hafta içi okul servisi çeken, hafta sonu da para kazanmak için Silopi'ye giden 24 yaşındaki Servet Bilen ve tatil günleri çalışarak ailesine destek olan 13 yaşındaki kuzeni Diyar Bilen, hayatını kaybetti. İki kuzenin yakını olan AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, "PKK halktan destek bulamadığı için sivillere saldırıyor. Her zaman korkutarak, öldürerek kitleleri zorbalık ve tehditle arkasına almıştır. Çocuklar çalışıyordu. 24 yaşındaki çocuk servis şoförüydü. 13 yaşındaki de amcasının oğluna yardım edip okul harçlığını çıkartmaya çalışıyordu" dedi.

BEBEKLERİ KATLETTİLER

PKK'nın eskisi gibi halk tabanında destek bulamadığını ifade eden Bilen, PKK'nın katliamlarla ve ölümlerle insanlar üzerinde psikolojik baskı kurduğunu, hendek-barikat olaylarının yaşandığı dönemde de böyle sivil katliamlarının olduğunu söyledi. Bilen, "O süreçte HDP'nin aldığı oylar ve kazandığı belediyeler hep bunun, bu katliamların, bu korkunun sonucu olmuştur. Siyasetleri bile korku ve ölüm üzerinedir. Millet kafa kesmeyi DAEŞ'ten gördü. PKK 1989'da bizim milletimizin kafasını kesti, bizim çocuklarımızı, bebeklerimizi kurşuna dizdi. Kendilerine destek vermeyen köyleri seçiyorlar. Amaç korku yaymak. Bebek katili teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan bu yana onların tüm stratejisi Kürtleri öldürüp, onlara üstünlük sağlamaktır" diye konuştu.

HDP'LİLERİ REDDETTİK

PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'lilerin taziyeye gelmek istediğini söyleyen Bilen şunları söyledi: "HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Servet ve Diyar'ın babalarını arayarak taziyeye gelmek istediğini söyledi. Aileler ve vatandaşlar buna müsaade etmedi. Olayı devletin üzerine atıp, 'devlet yaptı' deyip, PKK'nın katliamını örtbas etmeye çalışacaklardı. Onlarda yüz, din, vicdan, iman, Allah korkusu, insan canının kıymeti yok. Onların tek derdi devleti nerede, nasıl suçlayabiliriz. Fırsat buldukça bu katliamları devam edecek. Biz kendi celladına aşık olmuş bir halkız. PKK bizim celladımız. Bir kısım Kürt onlara inanıyor. Çoban öldürüldü masumdu diyoruz, onlar ihbarcıydı diyorlar. Çocuk öldü diyoruz, onu devlet yaptı diyor her şeye bir kılıf buluyorlar."

Şahin Şen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber