İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB 10 bin yeni kadro daha açacak

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönemde 20 bin öğretmen atayacak. Atamalar için başvurular 9 Ağustos Perşembe günü başlıyor. 20 bin öğretmenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl içinde 10 bin yeni kadro daha açacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 2007-2008 eğitim öğretim dönemi hazırlıklarına öğretmen atamalarıyla başladı.

Bakanlık 20 bin öğretmen alacak. Bunlardan 10 bini sözleşmeli olacak. En çok atama sınıf öğretmenliğine yapılacak. Sınıf öğretmenliğini Türkçe, Matematik ve İngilizce branşları izleyecek. Başvurular internet üzerinden yapılacak.

Peki, alınacak 20 bin öğretmen ihtiyacı karşılayacak mı? CNN TÜRK'ün sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, öğretmen açığı olan okullara yıl sonuna kadar 10 bin yeni öğrtemenin daha atanacağını açıkladı.

Okullar açıldıktan sonra ihtiyaç belirlenecek. Yıl sonuna kadar 10 bin yeni öğretmen atanacak.

Bakanlığın teknik eğitim öğretmenleri için kontenjan açmaması buna karşılık bin 300 yeni din kültürü öğretmeni alınacak olması beraberinde tartışmaları da getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na göre, bu durum arz talep dengesinden kaynaklanıyor.

Remzi Kaya, katsayı uygulaması nedeniyle öğrencilerin meslek liselerini tercih etmediğini belirterek ?Bu nedenle öğretmene de ihtiyaç duyulmuyor? dedi.

Kaya ?Burada öğrenci olmadığı için öğretmenlerin dersi boş geçmektedir. Norm fazlası dediğimiz konuma gelmiş meslek lisesi öğretmenleri var? diye konuştu.

Bakanlık bu yıl tüm öğretmen atamalarını ve tayinleri 31 Ağustos'a kadar bitirecek. 3 Eylül'den itibaren öğretmenlerin yeni görev yerlerine gitmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber