Ankara'ya 72 saat su verilmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Demetevlerde patlayan borunun tamir edilmesinin ardından tüm Ankara'ya su verileceğini, kesinti programına devam edilip edilmeyeceğine daha sonra karar verileceğini bildirdi. Belediyenin açıklamasında, patlayan borunun tamirinin 24 ila 36 saat süreceği kaydedildi.


Demetevler'de ana borunun patlaması nedeniyle Ankara geneli 48-72 saat arasında su alamayacak. Ardından bütün kente "doyana kadar kesintisiz" su verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Demetevler'de, kente su aktaran borunun patladığı hatırlatılarak, tamirata başlandığını belirtildi.

Açıklamada, ''patlayan borunun tamirinin 24-36 saat arasında tamirinin mümkün olduğu, tamiratın ardından barajdan kesilen suyun İvedik Arıtma Tesislerine verilmeye başlanacağı'' bildirildi.

Suyun tesislere ulaşmasının da 24-36 saat arasında süre alacağı belirtilen açıklamada, ''Bu sürelerin sonunda Ankara doyana kadar kesintisiz su verilecek. Daha sonra da kesinti programına devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Bu süreç içerisinde kamuoyuna sürekli bilgiler aktarılacak'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber