Bisiklet ambulanslar göreve başladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA)

İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulansların girmekte zorlandığı işlek yerlerde görev yapmak üzere sağlık teknisyenlerinden oluşturulan, bisikletli 112 acil ekipleri göreve başladı.

Konak, Kemeraltı, Kordon, Kültürpark, Karşıyaka, Bostanlı Rekreasyon Alanı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi gibi kentin işlek, kalabalık aynı zamanda da ambulansların zor müdahale edebildiği yerlerde gezici görev yapacak olan 10 bisikletten oluşan 5 tim halindeki bisikletli 112 acil ekipleri İzmir Valiliği önünde tanıtıldı. Tanıtım toplantısına katılan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, bugünden itibaren göreve başlayacak olan beş timin günün belirli saatlerinde yoğunluğa göre görevlendirildikleri bölgelerde gezici olarak bulunacaklarını söyledi.

Uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu söyleyen Vali Kıraç, ?Sağlık Bakanlığı, yeni bir yönerge ile 112 acil ambulans hizmetlerini bisikletli, motosikletli ve ambulans olarak tanımladı. Biz ilk etapta 10 bisikletten oluşan beş timi hizmete sokuyoruz. Bu sayı ihtiyaca göre artacak. Önümüzdeki günlerde motosikletli ekipleri de devreye sokacağız. Bu ekipler ufak tıbbi müdahalelerle iyileşecek hastalara müdahale edecekler ya da ambulans gelene kadar ilk müdahaleyi yapacaklar. 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi ile sürekli olarak telsiz bağlantıları bulunacak. Bisikletleri bu iş için özel olarak yapıldı. Çantalarında sargı bezlerinden, ilaçlara hatta mobil şok cihazına kadar ambulansta bulunması gereken pek çok tıbbi cihaz bulunuyor? dedi.

Yenilenebilir enerjinin ön plana çıktığı günümüzde bisikletli acil ambulans hizmetlerinin çevreci özelliğiyle büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Vali Kıraç, ?Geçen yıl 112 acil servisi 65 bin 500, bu yılın ilk sekiz ayında ise 35 bin 800 vakaya müdahale etmiş. Bu vakaların arasında ambulanslara gerek olmayan vakalar da bulunuyor. Bu bisikletli timler ambulansların bu tür işlere gitmesini engelleyerek ambulansların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacak? diye konuştu. Tanıtımın ardından bisikletli 112 Acil Ekipleri gösteri amacındaki ilk müdahaleyi Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Doğu'ya yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber