Sağlık müdüründen, 'Ankara'da ishal vakalarında artış yok' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Sağlık Müdürü Selahattin Şahin, ishal vakalarında şu ana kadar önceki yıllara oranla bir artış olmadığını bildirdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklığın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de su kaynaklarının belirgin düzeyde azalmasına yol açtığını belirtti. Su sıkıntısının kişisel ve çevresel temizliğin sürdürülmesini güçleştirdiğini anlatan Şahin, bu durumun başta ishal olmak üzere, dizanteri, kolera, tifo gibi pek çok bulaşıcı hastalığın görülme oranını artırabileceğine dikkati çekti.

Her sene mayıs ayından başlayarak ekim ayına kadar sağlık ocakları ve hastanelerden ishal vakaları ile ilgili haftalık takipler yaptıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

''Ancak bu dönem hassas bir dönem, su kesintileri başladı. Bu nedenle takiplerimizi artırdık. Gerekli önlemleri aldık. Ankara'daki 20 büyük hastaneden her gün vaka takibi yapıyoruz. Ayrıca vaka alımlarını da günlük yapıp hemen hastaya yöneliyoruz. Gerçekten bulaşıcı bir ishal vakasına rastlanması durumunda olası bir salgını önlemek adına pasif sürveyans dediğimiz bir uygulamamız var. İshal vakalarında hastalardan numune alarak, bulaşıcı olup olmadığını araştırıyoruz.''

Su kesintisi uygulandığı dönemde bulaşıcı hastalıklardan korunmak için vatandaşlara da büyük görev düştüğüne işaret eden Şahin, ''Kesintiler sırasında suyun depolanması ve hijyenik şartlarda korunması çok önemli. Vatandaşlarımız bu konudaki tavsiyelerimize uyarlarsa herhangi bir salgın beklemiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber