İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hükümetin kamu işçisine yapacağı yeni zam teklifi

Kulislerde hükümetin bu hafta Kamu işçisine yeni zam teklifi yapacağı konuşuluyor. Bu teklifin 2019'un ilk altı ay için yüzde 7, ikinci 6 ay için de yüzde 5 olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2019 11:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Hükümetin kamu işçisine yapacağı yeni zam teklifi

Kamu işçileri için toplu sözleşmelerde temmuz ayı sonuna gelinmesine karşın bir anlaşma sağlanamadı. Önümüzdeki hafta da yeni bir teklif olmazsa ağustos ayında ilk kez iki toplu sözleşme masası birden kurulacak ve hem işçilerle, hem de memurlarla zam pazarlığı yapılacak.

Türk iş, yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmeler için ilk teklifini geçtiğimiz haftalarda iletmişti.

Türk-İş'in teklifi, "seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon arti 3 puan refah payını" içermişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, karşı tekliflerinin "2019'un ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam olarak Türk-İş'e iletmişti.

Türkİş Başkanı Ergün Atalay "3500 TL'den az alanlar için 60 TL zam teklif edildi. Enflasyonun yüzde 17 olduğu yerde bize yüzde 5 teklif ediyorlar. Bu teklifin kabul edilebilir bir tarafı yok" açıklamasını yapmıştı.

Hükümet bu hafta yeni teklif vermesi bekleniyor.

Bu tekllifin yüzde 7 artı yüzde 5 gibi bir oran olacağı ifade ediliyor. Kulislerde seyyanen zam oranının ise, 120 TL'ye kadar çıkarılabileceği konuşuluyor.

1 Ağustos'ta ise yasa gereği, memurlarla da zam pazarlığı başlayacak. Bir hafta içinde kamu işçileriyle bir toplu sözleşme anlaşması olmazsa, bu kez Ağustos ayında hem işçiler, hem de memurlar için iki ayrı masada görüşmeler sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber