Tirajı olmayan yerel gazetelerden, 'icra ilanları' tepkisi

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde resmi ilan statüsündeki icra ilanlarının, yazılı basın olan gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılması öngörülüyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2019 16:45, Son Güncelleme : 22 Temmuz 2019 16:56
Tirajı olmayan yerel gazetelerden, 'icra ilanları' tepkisi

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde resmi ilan statüsündeki icra ilanlarının, gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılması öngörülüyor.

Anadolu'da, sadece resmi ilan almak için kurulmuş çok sayıda gazete bulunuyor. Hem tirajı olmayan hem de okunurluğu bulunmayan bu gazeteler, icra ilanlarının yayımlanma zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösteriyor. Çünkü bir çok gazete, sadece resmi ilan alabilmek için kuruluyor. Yani bir anlamda Devletin verdiği resmi ilanlarla ayakta kalabiliyor. Sadece yerel gazeteler değil ulusal bazda yayınlanan bazı gazeteler dahi resmi ilanlar ile giderlerini karşılayabiliyor.

YEREL GAZETELER 'KALKMASIN' BAKANLIK 'KALKSIN'

Ancak uygulamada, gazetelerin tiraj ve buna bağlı olarak reklam gelirleri ile ayakta duramaması, gazetelerin habercilik yapmalarına engel oluyor. Bir çok ilde gazeteler yerel düzeydeki güç odaklarına hizmet ediyor. Bu kimi zaman bir siyasi oluşum kimi zaman bürokrasi kimi zaman da sermaye gücü oluyor.

Bakanlık yetkileri ise, icra ilanlarının hiçbir fonksiyon icra etmeyen yerel gazetelerde yayımlanması uygulamasına karşı çıkıyor. İnternet çağında, resmi ilanların, ilan.gov.tr adresinden yayımlanmasının yeterli olduğu düşünülüyor.

Uzun süredir konuşulmakta olan uygulamanın hayata geçebilmesi halinde, resmi ilanlar artık sadece internette yayımlanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber