Atama İşlemlerinde E-Devlet Devrimi

Milli Eğitim Bakanlığının 2007/2 öğretmenlik alım işlemleri, önceki yerleştirmelere nazaran bir Devrim niteliği taşımaktadır. Başvuruların internet üzerinden yapılmasında diğer kurumlara öncelik eden MEB, bu atama döneminde askerlik bilgileri ile adli sicil bilgilerini de online olarak ilgili kamu kurumlarından aldı. Şuan için Bakanlık hangi adayın askerde hangi adayın bakaya kaldığını bilmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez bu dönemde yürürlüğü koyduğu sistemle askerde olan veya bakaya olan adayları tespit edebilmekte, adli sicil kaydı olanları bilebilmektedir. Bakanlık askerlik bilgileri için Millî Savunma Bakanlığından, T.C. Kimlik bilgileri için Nüfus ve Vatandaşlık Genel müdürlüğünden, adli sicil bilgileri için ise Adalet Bakanlığından yardım almıştır.

Kılavuzda konuya ilişkin olarak, Elektronik Başvuru Formunun doldurulmasına ilişkin işlem basamakları anlatılırken, 7.5 nolu bölümde bu açıklamaya yer verilmiştir.
"İlk atama başvuru ekranında bulunan adli sicil bilgileri Adalet Bakanlığından, askerlik bilgileri Millî Savunma Bakanlığından, KPSSP10 puanı ise ÖSYM'den elektronik ortamda alınarak sisteme yansıtılmıştır. Tüm başvuru ekranlarındaki kimlik bilgileri ise İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veri tabanından alınmaktadır."

Askerlik yükümlüsü adaylardan, Askerealma Dairesi Başkanlığından alınan bilgilere göre hâlen askerde olanlara ?Hâlen askerde bulunduğunuzdan başvuruda bulunamazsınız.? uyarısı gelecektir. Tabi olduğu celp döneminde askere gitmeyenler için ?Bakaya kaldı.? uyarısı gelecek olup, bu durumda olanlar, ?Tahkikata yer olmadığına dair? mahkeme kararı ile durumlarını belgelendireceklerdir. Bakaya kalanların başvuruda bulunabilmeleri için, söz konusu mahkeme kararını EK-4 dilekçe örneği ile birlikte Personel Genel Müdürlüğü Bilişim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına faks yoluyla (0 312 419 52 51) göndermeleri gerekmektedir.

Bakanlığın bu ilk uygulaması, sanıyoruzki daha da geliştirilecek ve ilerleyen dönemlerde, bir şekilde başvuru imkanı bulan onlarca adayı sıkıntıya sokacak olsada, yerleşme sonrası boş kalan kadro sayısı minimuma indirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığını bu ilk uygulaması nedeniyle tebrik ediyoruz.

Kılavuza bakmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber